Funcționalități noi în aplicația Revolut: programare plăți, curs valutar automat, conturi de economii

Carduri Revolut - Standard, Premium și Metal
Carduri Revolut - Standard, Premium și Metal

În ultima perioadă în aplicația Revolut au apărut o mulțime de funcționalități noi de care nu am povestit în articolele inițiale. Unele mi se par foarte interesante, altele sunt mai mult de decor, însă toate completează aplicația și oferă o experiență de utilizare mai bună. Practic, Revolut se transformă dintr-un fintech care avea ca avantaj principal cursul valutar extrem de bun și modalitatea ușoară de transfer într-o aplicație financiară completă pentru utilizarea de zi cu zi.

Plăți programate și recurente

Zilele trecute am remarcat opțiunea de plată automată către alți utilizatori Revolut, dar și opțiunea de plată programată către conturi externe. Practic, opțiunea se poate folosi și pentru a transfera la o anumită dată o sumă către un cont bancar.

Este o opțiune care e de regulă în portofoliul standard al unei bănci, așadar fintech-ul nu revoluționează ceva aici, dar oferă o opțiune suplimentară.

Opțiunea de plată programată se poate folosi pentru practic orice, dar cred că marea sa utilitate rămâne pentru plăți programate în interiorul Revolut. Practic părinții ar putea să transfere către copii lunar o anumită sumă fără bătaie de cap.

Schimb valutar automat și alerte la un anumit curs

O chestie foarte interesantă este opțiunea de a programa un schimb valutar când cursul atinge o anume valoare.
Spre exemplu, poți să dai un ordin de plată spre a cumpăra EUR dacă cursul scade sub o valoare și a vinde EUR la o altă valoare.

Dacă nu ești fanul automatizării, poți pune ca aplicația să îți trimită o alertă când o pereche de monedă (EUR-RON de exemplu) atinge o anumită valoare.

Setări de buget total sau pe categorii

O altă opțiune foarte mișto este setarea de buget. Spun ipotetic asta pentru că nu am folosit această opțiune, dar mi se pare mișto că dacă mi-aș propune aș putea să îmi limitez cheltuielile lunare pe categorii de produse sau buget total.

Sigur, asta ar presupune ca toate cheltuielile să le efectuez în interiorul Revolut, cu carduri Revolut.

Limitarea bugetelor pe carduri

Că tot aminteam de buget – limitarea fondurilor disponibile pentru un card este o altă facilitate interesantă mai ales pentru părinții care vor să își „doteze” copiii cu un card. Practic copilului i se poate aloca un card suplimentar, iar acesta să aibe acces la un anumit buget lunar. Mi se pare o variantă sigură dacă anumiți părinți au varii bugete pentru achizițiile copiilor și o formă de democrație dacă, să zicem, copilul are un anume buget alocat.

Conturi family

De menționat este însă că Revolut de mult plănuiește planuri/conturi de tip „Family”, anunțat încă de acum un an la un eveniment RevRally din Londra (minutul 58:00) dar încă neimplementat. În general cam toate funcționalitățile anunțate au fost implementate, așadar mă aștept ca și acesta să apară curând.

Alimentarea autoamată a contului Revolut

O chestie relativ penibilă pe care o pățesc tot mai des este să rămân fără fonduri în Revolut atunci când plătesc la magazin sau restaurant. În aceste cazuri fie plătesc cu alt card, fie întâi încarc cardul Revolut și apoi plătesc. Pentru situațiile acestea am văzut că Revolut a introdus în aplicație și o opțiune de top-up (alimentare de pe card) automat când soldul scade sub o anume valoare.

Nu am folosit opțiunea încă, dar e una dintre opțiunile pe care mă gândesc serios să o activez.

Vaults – Conturi automate de economii

Probabil funcționalitatea pe care o folosesc cel mai des este și cea mai intens promovată de către Revolut. Nu am scris de ea la lansare pentru că nu mi s-a părut atunci atât de utilă, dar de ceva timp am început să folosesc.
Practic conturile Vaults sunt un fel de conturi care „adună mărunțișul” de la orice plată. Dacă ai de făcut o plată cu cardul de 14,50 lei acesta rotunjește automat până la 15 lei. Cei 50 bani îi pune în contul de Vaults.
Într-o lună poți să aduni niște zeci bune de lei din astfel de tranzacții.

Personal am pus multiplicatorul la x3, ceea ce face ca o plată de 12 lei o duce de regulă la 15 lei, ducând în contul „Vault” 3 lei. O dată pe lună practic sparg pușculița și scot câteva sute de lei de acolo, dacă am nevoie. Dacă nu am nevoie, îi convertesc în EUR și îi transfer în contul de economii ING.

Alte funcționalități pe care le folosesc foarte des, dar le trec la briz briz-uri sunt cele de adăugare GIF la o tranzacție internă în aplicație. Este o modalitate super fun pentru a trimite bani.

Dacă nu ai card Revolut, poți să îți faci contul aici – prin adăugarea numărului de telefon și obținerea linkului de invitație

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 Comments on Funcționalități noi în aplicația Revolut: programare plăți, curs valutar automat, conturi de economii

  1. Optiunea de top-up automat o am activata de o saptamana, dar inca nu am vazut-o cum functioneaza. Nu imi dau seama daca ar trebui sa se intample instant cand fondurile scad sub valoarea setata, sau daca dureaza cateva ore. Tot manual am facut incarcarea, nu am avut rabdare sa astept sa vad ce se intampla.
    Un alt aspect ar fi maruntisul care se duce in Vault. E foarte misto functionalitatea, dar nu merge decat pt un singur cont de economii. Daca ai 2 sau mai multe, trebuie sa te hotarasti in care din ele vrei sa strangi banutii rotunjiti. Dar poti seta si aici plata recurenta si in functie de setarile pe care le faci, in mod regulat va intra o anumita suma in Vault.

  2. Mi se pare cam stupida functia asta Vault. Te inveti sa platesti mai mult. Dupa 19 zile acest gest devine obisnuinta, adica un fel de ”viciu”. Dai bani in avans pentru a-i primi dupa o luna inapoi. Creditez pe cineva doar pt a-mi satisface o chestie emotionala si anume ca ”economisesc”. In al doilea rand de ce mi-as transfera banii din pusculitza intr-un cont bancar care imi da dobanda la jumate din cat este inflatia. Asta cu economiile la banca este pe principiul faci economii si saracesti frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*