Fotovoltaice AFM 2023: Start înscrieri la instalatori

Începând de astăzi, AFM a a dat drumul pe portalul dedicat la înscrierea la instalatorii autorizați pentru fotovoltaicele subvenționate prin programul „Casa Verde – Fotovoltaice”.

La sugestia unui vecin, personal am ales să mă înscriu la Esolar pentru că oferta lor de 5 KW era egală la preț cu cel de la E.ON care pentru 22.000 lei (2.000 lei contribuție proprie) ofereau un sistem de doar 3 KW.

A fost plin de SMS-uri și emailuri de la toți instalatorii la care m-am înscris pentru vești și oferte 🙂

Să vedem acum dacă se aprobă instalarea și în cât timp voi avea fotovoltaicele pe casă.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

8 comentarii

  • Investiția ta e 2.000 lei (sau mai mult, dacă vrei un sistem mai puternic), iar statul dă 20.000 lei 😀 Dar oricum, amortizarea contribuției proprii la sistemul de 5 kw se amortizează cam într-un an.
   De exemplu, eu am un consum lunar de 2-300 kw.

 1. Cei de la E.ON par cam disperați… am completat până acum de vreo 5 ori din aprilie până acum cererea de ofertă, am semnat-o și le-am trimis-o ca să fiu printre primii 1.000 care vor beneficia de instalare cu prioritate în maxim 30 de zile de la aprobarea dosarului și mereu sunt în plop și plopul în aer.

  Cu fiecare discuție telefonică cu care o am cu ei de fiecare dată trebuie să o luăm de la zero pentru că nu știu nimic… ba mai mult îmi cer documentele pe care le-am încărcat la AFM.

  Acum stau să rumeg oferta lor… oferta publică e doar pentru ochii lumii… în realitate la 3kW contribuția proprie este de 2.900, iar la cea de 5kW de vreo 18.000 de lei.

  A, la un moment dat au zis că s-au ieftinit toate sistemele dar nu știu cu cât a scăzut…

  • Am completat și eu la E.ON, dar în afară de mailurile, sms-urile automate nu am primit nimic. Niciun apel, nimic. Și la fel, le-am transmis documentele, nu au zis nici ba, nici nu.
   Așa că am aplicat în portalul AFM la ESolar (Amur).. mai ales având în vedere că de aceeași bani practic ai sistem de 5 KW în loc de 3 KW.

 2. Atunci succes cu instalarea, din câte am înțeles instalatorii validați verifică corectitudinea documentelor încărcate și dau OK de dosar eligibil.

  Mai departe n-am priceput cum stă treaba…

  • Să vedem cum va fi, că eu am primit târziu certificatul fiscal de la ANAF. Aplicasem cu o adeverință automată din SPV că nu aș avea datorii 😀 De aceea am emoții cu aprobarea.

  • Momentan aștept de la E.ON să îmi aprobe dosarul.
   Prima dată am aplicat la Esolar și mi-au refuzat dosarul pentru că certificatul fiscal ANAF ar fi neconform. Aplicasem cu o hârtie emisă din SPV care atesta 0 datorii, dar nu e formatul lor. Certificatul fiscal mi-a venit după ce s-a încheiat sesiunea de înscrieri (mulțumesc, ANAF /s )
   Acum să vedem, cum o fi. Din punct de vedere condiții sunt eligibil. Dacă refuză și E.ON îmi bag picioarele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*