Fotbalul românesc în mediocritatea caracteristică din ultimii ani

Eliminarea CFR-ului din Champions League pare să nu mai fie un accident, având în vedere că și FCSB, echipa cu cele mai mari pretenții din România a pierdut în Georgia cu necunoscuții de la Saburtalo, în primul meci în care a scos capul în Europa sezonul ăsta.

Cred sincer că ar trebui re-evaluate mult așteptările pe care le avem de la fotbalul românesc. Adică dacă până acum eram obișnuiți din când în când cu câte o grupă de Champions League și alte echipe eventual în Europa League, acum am ajuns cam de preliminariile Conference League, această Liga a 3-a a UEFA..

Bine, avem și rezultatele caracteristice locului pe care îl ocupăm în coeficienți. Practic în a doua jumătate a campionatelor europene, campionatul României fiind doar cu 5 poziții peste campionatul din Republica Moldova (link). De asta și începem în primele tururi cu echipe de care nu știi decât din Pronosport..

Toate aceste schimbări care s-au făcut la campionat din ultimii 10-15 ani au ajuns la scadență acum. Ba 16, ba 14, ba 18 echipe, acum sistemul de play-off care e ceva complicat de înțeles.. Plus toți jucătorii străini, majoritatea dintre aceștia mediocri, pur și simplu iau locul eventualilor tineri români care ar putea lua experiență. Apoi echipele care ba au apărut, ba au dispărut, multe echipe de tradiție dispărând.
Ah, și să nu uităm, cum un jucător tânăr leagă câteva meciuri bune, patronii și presa îl și dau transferat și tot ce contează sunt doar milioanele de euro..care în cele din urmă apar dintr-un campionat exotic..

Mi-a plăcut însă recent ce am văzut la Sfântu Gheorghe – stadionul. Superb stadionul de pe ecran și superb cum sponsorii au acceptat să li se afișeze logo-urile în culorile clubului Sepsi. Și sponsori unul și unul: Unibet, Vlad Cazino, MOL, OtpBank.

Am văzut puțin și din meciul echipei din Sfântu Gheorghe cu Olimpija Ljubliana.. efectiv Sepsi a atacat într-una și a câștigat în final cu 3-1, cu două goluri spre final de meci.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*