Filme și seriale urmărite în ultima perioadă (2020)

Parasite ★★★

Foarte lăudat, e interesant într-adevăr, dar povestea în sine este destul de meh și personal mi s-a părut previzibil de unde va porni răsturnarea de situație care dinamitează desfășurarea acțiunii (unii zic că e una dintre cele mai bune momente din cinematografie – spoilere)

Actorii într-adevăr joacă extraordinar, imaginea e foarte bună, iar casa în care se joacă rolul principal este superbă, în antiteză cu casa din care se pleacă.

Fiecare obiect din film și fiecare moment leagă totul în detalii. Scenele se succed parcă robotic, făcând din film ceva foarte diferit. Practic scenele se duc practic robotic, ca într-un joc. Citisem întâi că povestea era concepută întâi pentru teatru, dar detaliile deveniseră complicate pentru a fi transpuse pe o scenă.

Înțeleg de ce a primit niște oscaruri anul acesta, criticii apreciază genul acesta de subiecte. Și când în varii locuri se spune că ploaia din film simbolizează schimbările climatice iar tot filmul are ca temă diferențele sociale ai tot tacâmul de ovații.

Casa del Papel (sezonul 4) ★★★★

Bună povestea, dar din nou se termină sezonul într-un punct în care aștepți următorul sezon și e destul de enervant asta.

Mă enervează că majoritatea serialelor au această tactică de a nu încheia povestea într-un singur sezon. Partea enervantă este că la un moment dat serialele ajung la o saturație și se grăbește finalul în câteva zeci de minute, pentru că ce să vezi, nu mai face cifre.

Mulți zic că serialul a devenit telenovelă, într-adevăr cam așa e, dar e în continuare la fel de interesant de urmărit.

Messiah ★★★

Am văzut primul sezon, e un serial cu un potențial foarte mare. Încă sunt multe lucruri neelucidate și se pot face niște plot twist-uri în serial foarte mari.

Bodyguard ★★★★★

Cred că e printre serialele cele mai bune de pe Netflix pe care le-am urmărit. M-a ținut cu sufletul la gură din primele minute până la finalul sezonului.

Altered Carbon (sezonul 2)

Am văzut primul episod din noul sezon, apoi am renunțat. Au schimbat actorul, mi se pare că nici povestea nu se mai leagă. Pe cât de mult mi-a plăcut primul sezon, pe atât de neinteresant a început sezonul 2.

Alte recomandări de seriale aici.

Ce urmează perioada asta? Probabil mă voi uita la Freud (Netflix), apare un sezon nou din The Last Kingdom și mai vedem ce filme găsim.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*