Febra Bitcoin – mai e oare timpul de investit în bitcoin?

Mai țineți minte acum aproape 10 ani cum se înmulțeau știrile cu fabuloasa rețea socială Facebook? Cam așa mi se pare că circulă și știrile despre noua monedă virtuală Bitcoin.

Mă deranjează însă știrile de genul acesta, în care cineva ar fi vândut tot ce aveau și au cumpărat bitcoin. Sigur, pare un pariu bine făcut, dacă vând acum iar tot ce au câștigat prin tranzacțiile respective. Ai risca tot ce ai făcut în zeci de ani pe o monedă virtuală extrem de volatilă?

În rest, mai prind câteodată știri despre Bitcoin, despre cum a mai bătut un record, și aparent acum – ar valora deja spre 6.000 dolari. Wow! Parcă acum ceva vreme era pe la câteva sute de dolari, în fapt valoarea monedei a crescut de 10 ori într-un singur an, iar în trei luni valoarea ei s-a dublat.

curs bitcoin 2017

Ce mi se pare interesant la bitcoin este că toate tranzacțiile pot fi văzute, iar în 5 minute am văzut suficiente tranzacții de sute de mii de dolari, cum ar fi aceasta: cineva a vândut 17 BTC la un preț de 100.000 dolari.

Oricum, bitcoin vine cu o lecție interesantă: merită să investești sume mici în idei care ar putea prinde. Când s-a lansat, un bitcoin în primul an, bitcoinul s-a tranzacționat la paritate cu dolarul. Și cum spunea și un prieten, ar fi fost bine de cumpărat chiar și la începutul anului cu un așa randament.

Sincer, aș cumpăra acum, dacă aș putea, bitcoini într-o valoare mai mică. Să spunem până în 50 dolari, să spui că am și eu niște mărunțiș din moneda asta, dar e cam mare bătaia de cap cu achiziția, că mai plătești și taxe pentru procesatorul de plăți.

La evoluția pe care o are, și mecanismul din spate, într-un an fie se va dubla, fie se va prăbuși. Dar cred că zilele Bitcoin nu sunt încă numărate.

Nu cunosc însă pe nimeni din cercul relativ apropiat de cunoștințe care să fi investit în bitcoin. Voi știți pe cineva?

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 comentariu

  1. Eu am ceva cunoscuti care au cumparat acum doi ani si care in urma cu vreo 2-3 saptamani jubilau. Pe mine deocamdata nu ma atrage bitcoinul. Am investit si eu anul asta, dar intr-o mina de Ethereum: https://zpoz.net/ETH; ce deocamdata s-a incadrat in grafice in privinta “profitului” si al cheltuielilor.
    Eu vad astea ca niste investitii care pot sa aduca venituri cu adevarat pasive, daca sunt desigur facute prudent. Nivelul de risc ramane totusi destul de mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*