Era inevitabil incidentul Lidl cu parcarea

Mă gândesc acum cât de grav și-au mușcat-o cei de la Lidl cu locurile de parcare pentru persoanele cu handicap. Pentru că, în realitate, dacă Lidl nu administra acele locuri de parcare special, problema nu ar fi existat.

Practic, magazinul și-a dorit cumva să păstreze obligatoriu locurile libere în eventualitatea în care vine o persoană care are nevoie de ele și a mizat pe firma de pază să facă toată procedura. Iar firma de pază probabil s-a gândit că e rost de dat amenzi, că doar e visul oricărei firme de pază să fie un fel de poliție locală, cum erau și cei de la Îngerii Galbeni din Timișoara în relație cu Profi.

La Lidl-ul de la Pipera/Voluntari există tot același mecanism în parcare, practic un nene de la firma de pază deschide locurile acelea. Când parcarea se mai aglomerează, dacă ești într-o mașină cu însemnele agreate (BMW, Audi, Mercedes, 4×4, SUV șamd combinat probabil cu un Nicolae Grigorescu) ți se mai deschid barierele parcării pe locurile rezervate persoanelor cu handicap.
Mă rog, parcarea aceea oricum e specială, acolo parchează oamenii de lucrează prin zonă, fiind singurul loc posibil de parcare în mijlocul zilei între atâtea clădiri de birouri. Dar oricum, greșeala Lidl că nu verifica firma de pază cum aplică toate aceste lucruri, dacă tot voiau să facă o treabă.

Și tare mi-e că e aceeași firmă de pază și la Kaufland Bucureștii Noi, acolo unde distinșii își parchează Loganul Alb mai mereu pe trotuar, deși mereu sunt locuri goale în parcare.

Și mă gândesc acum, oare ce a vrut firma de pază? Sunt sigur că e mai mult la povestea asta decât lasă postarea să se înțeleagă. O atenție? Nu a venit paza suficient de repede și persoana respectivă și-a lăsat mașina acolo în semn de protest? Au zis că dau o amendă?

Pentru cei care nu știu povestea de la Lidl, e aici. E de o tristețe incredibilă, trebuie să fii neom să faci o mizerie cum este descrisă în postare. Iar vina e a agenților de pază, agenți care nu că nu și-au activat umanitatea pe care se presupune că avem cu toții, dar nu și-au activat nici măcar un neuron care să proceseze situația.

Mă mai uit la Băneasa Shopping City și cum locurile de parcare din fața zonei cu Carrefour din față sunt mereu ocupate de cele mai tari mașini din parcare. Puțin probabil să fie ocupate de cei îndreptățiți, dar cine e acolo să verifice? O fi mai bine, o fi mai rău?

Cert e că am impresia în ultima vreme că locurile de parcare pentru persoanele cu handicap sunt folosite de cei care au un cu totul alt tip de handicap decât cele pentru care sunt destinate aceste locuri.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 comentarii

    • O să încerc să mă uit de ce, dar nu am considerat newsletterul o prioritate, am foarte puțini abonați acolo. Mi-a mai spus cineva că îi intră în spam cel trimis prin vechiul feedburner, așa că am făcut o listă nouă pe Mailchimp.
      Mai nou sunt fanul notificărilor push, unde se transmite informația instant.
      Mulțumesc pentru feedback.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*