Electrocasnicul care îmi produce cele mai multe emoții – dozatorul de apă

Eram foarte fericit de dozatorul de apă pe care l-am cumpărat iarna asta. Era practic electrocasnicul pe care l-am ținut cel mai mult în wishlist în ultimii ani, pentru că prețurile jonglau foarte tare și nu reușeam să mă hotărăsc.

Mă mai bucuram și că reducem consumul de plastic și chiar așa a fost. În loc să scot reciclabile o dată pe săptămână, cred că acum strângem de un sac de PET-uri abia o dată pe lună. Și asta fără a comprima foarte tare plasticul.

S-a scurs apa din dozator..

Ei bine, cum spuneam, am fost fericit. Asta până acum câteva zile, când, pentru a doua oară, apa din bidon s-a scurs pe podea.

În ambele dăți nu eram acasă și înlocuisem bidonul de apă înainte să plec. Așa că surprize surprize pe când am venit acasă.

Sincer nu îmi dau seama dacă problema e dozatorul sau bidonul de apă. Pentru că prima dată s-a întâmplat acum vreo lună să curgă apa din dozator și de atunci am mai schimbat câteva bidoane și doar zilele trecute s-a repetat.

Suspectez că problema sunt bidoanele

Adică sper să fie de la bidoane… într-un fel. În video-ul de aici se explică și o teorie că ar putea fi găuri mici sau crăpături în bidon care nu sunt vizibile ochiului.

Pe de altă parte, dacă la ultimele 5-6 bidoane am avut două bidoane cu probleme, cred că e o problemă la bidoanele pe care le primesc. Iau apa mereu de la Carrefour, și singurul sortiment la bidon de 19 litri este apa de la Zizin.

Cred că e puțin probabil să fie de la dozatorul Zass, având în vedere că e totuși destul de nou și problema nu este cu toate bidoanele :thinking-face:

Însă dacă problema sunt bidoanele, nici nu știu cum să procedez. Am dat până la urmă o garanție de vreo 70 lei pe bidoane când am cumpărat apă prima dată. Să scriu oare cu markerul pe ele că sunt defecte? 😀

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

3 comentarii

    • Foloseam cana filtrantă în București pentru gătit. De multe ori și pentru băut.
      Apa însă de la mine din sat (Ilfov) este extrem de dură și nu am încredere în ea.
      Mai vine des și cu turbiditate ridicată. Practic ar trebui să investesc întâi într-un sistem de dedurizare și abia apoi pentru niște filtre sub robinet. Mă rog, nu exclud filtrele de sub robinet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*