Doua reclame pe Youtube inainte de un clip video

Youtube a anunțat că a început testarea pentru afișarea a două reclame înainte de a afișa conținutul video.

Platforma spune că face asta pentru a oferi mai puține întreruperi publicitare în timpul clipurilor video.

Secțiunea aceasta de anunțuri publicitare înainte de clipul video a primit și un nume – Ad Pod, ceea ce nu poate fi denumit decât ca fiind un calup publicitar.

Youtube spune că va afișa două reclame skippable, dar până la urmă probabil de la 2 la 3-4 reclame este doar un pas și tot un pas ar fi și spre reclame peste care nu se poate sări.

Din punctul de vedere al marketerului din mine, asta îmi spune că punând laolaltă cu frecvența mai mare a afișărilor de reclame în platformă, introducerea acestui calup publicitar cu mai multe reclame arată că începe să existe un interes tot mai mare al publicitarilor spre această platformă.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

4 Comments on Doua reclame pe Youtube inainte de un clip video

  1. Dincolo de interes, cerere si oferta, mi se pare ca mutarea in directia modelului TV, cu calupuri publicitare e un semn de „ne culcam un pic pe o ureche si facem bani, acum ca am ajuns la maturitate si avem o vaca de muls”.

  2. Eu sunt tare curios ce rată reală de engagement au anunțurile alea. Cu anunțuri intruzive, precum alea pe care le au deja, ăștia de la de la Youtube par un site de download mp3-uri din anii 2000 unde ți se deschideau 10 pop-up-uri și aveai 50 de bannere publicitare pe o pagina.

    • eu nu sunt foarte împotriva ad-urilor, dar cred că uneori ar trebui să se impună o frecvență maximă de afișare, că de exemplu simt că îmi apare prea mult Netflix și încă o melodie.
      Măcar nu mai fac arabii și indienii vizualizări ieftine în ultima vreme.

  3. Youtube-ul a devenit destul de enervant. Nici eu nu sunt importiva reclamelor, fiindca doar asa aratam recunostiinta creatorilor de continut. Din pacate, ajungem mult mai greu la continut din cauza reclamelor. Sper sa nu fiu nevoita sa folosesc adblockul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*