Dosar cu șină pentru petrecerea de nuntă

M-a amuzat și inițial speriat știrea cu privire la acțiunea ANAF în legătură cu nunțile. Credeam că vor să impoziteze retroactiv darul de nuntă, probabil ca toată lumea care a citit doar printre rânduri știrea. Realist vorbind este ilogic și ireal să impozitezi darul de nuntă. Ar urma impozitarea cadourilor de zilele de naștere?

Ulterior am citit și am aflat că acțiunea este una prin care se încearcă aducerea în lumină a activităților nefiscalizate în legătură cu petrecerea de la nuntă. Și sunt suficiente astfel de activități, mai ales dacă lucrezi cu prestatori care nu fac asta la scară mare.

Pe de altă parte situația amuzantă este că ANAF trimite aceste notificări către tinerii căsătoriți deși o centralizare mai rapidă ar putea fi o scanare rapidă a restaurantelor. Restaurantele sunt rezervate cu un an în avans, la locurile aglomerate, în București chiar cu doi ani înainte.

O intrare la lumină ar face să existe contracte cu restaurantele din timp, am auzit povești horror în care nuntași s-au trezit cu câteva luni înainte fără ofertă. Și oricum, cu câteva săptămâni înainte cam toate restaurantele încearcă să îți bage pe gât farfurii mai lucioase, scaune Chiavari și varii alte pachete de fum și lumini care se pot plăti mai degrabă cash decât prin transfer bancar.

M-a amuzat când fotograful nostru a venit ziua următoare să încaseze banii pentru servicii cu casa de marcat după el, dar dacă acum gândesc la rece este chiar normal.

Și ca un sfat, este bine să ai contracte cât mai complete cu fiecare prestator de servicii de la nuntă, fie că este vorba de restaurant, fotograf sau formație. Știu, cei din urmă sunt o categorie specială…

Probabil pe viitor pe lângă toate actele aberante pentru nuntă (analizele medicale care trebuie să fie valabile exact în ziua căsătoriei, dar emise cu 10 zile anterior) va trebui să depunem o declarație într-un dosar cu șină și la fisc pentru contractele avute..

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*