Docking station – sau accesorii de care nu știai că ai nevoie până să le ai

Folosesc la locul de muncă un laptop Dell foarte mișto. Nu știu exact modelul, dar e o plăcere să scrii câteodată de pe el. Viteză excelentă, rezoluție bună, greutate perfectă. Poate doar câteodată ecranul e prea mic, dar nu poți să le ai pe toate. Și, oricum, la birou îl conectez la monitor (paradoxal, fix monitor ca Dell-ul de acasă).

Laptopul a venit cu un accesoriu foarte interesant, un docking station, care are rol atât de port pentru diversele cabluri, cât și ca stație de încărcare. Acum, i se mai spune din ce am văzut până la urmă și port replicator sau docking port – dar pentru orice dezambiguizare este vorba de acest device – (sau acesta) – și pare să fie exact cel pe care îl am și la serviciu.

Partea mișto este că nu știi cât de util îți este până nu îl ai. Într-un mediu caracterizat de multe ședințe și mult du-te vino cu laptopul, să tot scoți cablurile și să le pui la loc este frustrant și super contra-productiv.

Bun, ce face concret docking station-ul:

  • ține loc pentru toate cablurile care se conectează: am câteva porturi USB, port HDMI, VGA și DisplayPort.
  • Conectez imediat monitorul în plus și nu trebuie să mai încarc laptopul, se încarcă singur
  • Desprinderea e super ușoară, am apăsat pe buton și aia e. În loc să pierd 3 minute să pun laptopul la loc, în 5 secunde s-a rezolvat.

Sigur, am trecut pe tot mai multe device-uri wireless, cum ar fi mouse-ul sau căștile, dar mereu rămâne ceva de conectat la PC, că e vorba de tastatura sau de monitorul suplimentar, așadar își face excelent treaba.

Un alt avantaj mai practic ar putea fi pentru cei care scriu la laptop, îl ține oarecum înclinat și mai ergonomic. Eu însă folosesc o tastatură.

E adevărat, în România mi se pare destul de scump, dar aparent ar fi aceleași prețuri și pe Amazon.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!1 Comment on Docking station – sau accesorii de care nu știai că ai nevoie până să le ai

  1. Vezi domne’ daca nu te-ai facut politician? Pe la institutii ceva mai rasarite toti politicienii au laptop si pe mesele de la birouri, din sali de plen sau sedinte au docking-uri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*