Dacă te uiți pe site-urile de imobiliare, ai avea impresia că apartamentul în care stai în acest moment este una dintre cele mai mici din punct de vedere al suprafeței versus compartimentare. Zilele trecute am fost la o vizionare de apartament – ne-a plăcut apartamentul – dimensiune trecută în anunțul de pe OLX – 55 metri pătrați. Știam sigur că nu e atât, pentru că apartamentul cu o cameră în plus în care stăm acum este pe acolo. Ne gândeam că dacă ar fi așa, sufrageria ar trebui să fie dublă.
Ajungem la locație, primul lucru la care mă uit este tabelul cu cotele întreținerilor, acolo este trecută și dimensiunea apartamentului (posibil fără balcon) – 42 metri pătrați. Agentul imobiliar sigur, sus, ne spune că apartamentul are vreo 52 metri pătrați.
Am mai căutat apoi anunțurile aceluiași agent imobiliar – dacă pe OLX avea 55 metri pătrați, pe imobiliare.ro avea 49 metri pătrați. Adică, nu există scuză că nu știam, până la urmă eu cred că rolul agentului ar fi mai mult decât să facă două-trei poze ale apartamentului și să le pună pe site-urile de anunțuri…E o mică diferență între a plăti totuși 1.000 EUR/metru pătrat versus 1.350 EUR/metru pătrat.
Și, bineînțeles, toate apartamentele construite în anii ’70 sunt construite după 1977. De parcă în perioada 1970-1977 nu s-ar fi construit în București – blocul vizionat a fost construit înainte de cutremurul din 77 în realitate.
Mă rog, cred că site-urile de anunțuri imobiliare ar trebui să lucreze la o bază de date cu dimensiuni apartamente în funcție de locația blocului, etc. Pentru a face și ele ceva pentru a sprijini nu doar vânzătorul/agenția imobiliară ci și clientul. Dar hey, de ce ar face-o?
Și, bonus, aveam articolul ăsta în draft dar mi-a venit astăzi această alertă:
Toata lumea se muta! Si eu am luat ceva bun in Militari, foarte aproape de scoala copilului. 🙂
Felicitări!