
Am o agendă care a ajuns la „100 idei” pe care le-aș pune, dacă aș putea, chiar și mâine în aplicare atât în viața personală, cât și în business. Lumea și viața mea s-ar transforma, atât de bune par pe hârtie aceste idei.
Probabil ar putea ieși o carte interesantă din ideile acelea.
Cumva, în ultimii ani am ajuns la concluzia că este atât de simplu să ai idei.
Idei avem cu toții și este foarte la îndemână pentru fiecare dintre noi să le emitem. Te poți uita peste gard sau, mai ales în mediu de business, poți să te uiți la care sunt ultimele trenduri globale.
Foarte rar poți să ai o idee care nu a mai fost implementată de nimeni, mai ales în ramurile marketingului digital. Inclusiv ideea aceea originală are cel mai probabil o fundație sau o declinare din ceva realizat deja.
Efortul mare a devenit nu acel brainstorming în care cauți soluții simple pentru probleme complexe. Efortul mare este de a implementa.
În realitate, cu cât ideea este mai simplă în față, în spate efortul poate fi în majoritatea cazurilor exponențial. Pentru că multe idei trebuie să se și conecteze la idei mai vechi pentru a putea adăuga și partea de „succes” în aceeași propoziție.
Și atunci, într-o lume în care cu toții deschidem caietele cu idei, că au unii 100 idei sau 1.000 idei a devenit irelevant.
Relevantă este capacitatea de a vedea care dintre acele idei merită atenție și nu e doar ceva de moment.
Relevantă a devenit capacitatea de a jongla cu timpul disponibil și prioritizarea acelor idei care la finalul zilei vor transforma pozitiv viața tuturor sau a businessului.
Relevant a devenit să fii vasul uriaș care trece peste fiecare val fără să își schimbe direcția.
Și încă ceva: ideile acelea reale care transformă apar natural când te lovești de problemă. Iar când te lovești de problemă devine evidentă soluția.
Lasă un răspuns