Am dezinstalat Facebook de pe telefon (din nou)

Newsfeed-ul din Facebook în ultima vreme efectiv a luat-o razna. Îmi afișează postările unor oameni cu care am interacționat poate o dată sau de două ori în decurs de câțiva ani și nu îmi afișează postările prietenilor cu care comunic activ. Ceea ce este foarte deranjant, mai ales că nu prea stau să consum informație pe Facebook, ci mai degrabă să comunic pe Messenger.

În ideea asta, deranjat de toate notificările inutile, pe care oricum în mare parte le am dezactivate, mi-am dezinstalat Facebook de pe telefon. Rămân cu aplicațiile de comunicare, Messenger și WhatsApp, desigur. Și cu Instagram, care și el devine deranjant cu modul în care prioritizează postările și se întâmplă interacțiunile (50% false), dar încă e parte din rutină. Posibil să ia calea Facebook-ului destul de curând.

Poate în felul ăsta Facebook îmi va livra pe desktop postările prietenilor. Plus mai fac o sesiune de curățare a feed-ului prin ieșirea din grupuri care insistă să îmi trimită notificări.

Pentru consum general am Feedly. Are un algoritm mai bun decât bias-ul politic al tuturor de pe FB. Mi-ar fi plăcut să mă fi prins mai mult și reddit, dar nu știu de ce nu i-am dat atenția necesară.

Să vedem cât mă ține toată treaba cu aplicația de FB jos de pe telefon.

Apropo, versiunea de mobile a FB e efectiv mizerabilă.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 Comment on Am dezinstalat Facebook de pe telefon (din nou)

  1. Neah, nu-ti va da nimic relevant. Eu am dezinstalat de cateva luni aplicatia doar pentru ca imi dadea android-ul notificari pentru ca imi consuma mai multa baterie.

    Acum navighez in browser cand e nevoie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*