Despre noua taxă de la Netflix

De-a lungul timpului, am rămas surprins de cât de mulți oameni își shareuiesc contul de Netflix cu rude sau prieteni care nu locuiesc în aceeași locație.
Cumva posibilitatea de a avea 4 profile de vizualizare în Netflix și lipsa unei protecții la astfel de lucruri a facilitat acest comportament.

Pe de altă parte, din punctul meu de vedere, prețul pentru Netflix în România este total neadaptat la piața de aici.
Oricum o dai, 600 lei/an (9.99 EUR x 12 luni pentru abonamentul standard) este mult.
Și nu au nicio formă de loializare, gen dacă plătești în avans pe 12 luni să ai o reducere acolo, cât de mică…

Sub nicio formă nu mi se pare în regulă ca un abonament la serviciul de streaming de la noi să fie la același preț ca în Germania, Danemarca sau Luxemburg, mai cu seamă că am impresia că inclusiv disponibilitatea producțiilor este mai limitată.

Așa că taxarea cu încă 2,9 EUR a unui cont folosit din altă locație mi se pare destul de exagerat din partea Netflix. Mai ales pentru piața din România, care cred că se va întoarce spre metode ceva mai vechi.

Noi avem abonamentul de Netflix și sincer urmărim destul de rar conținut nou. În primul rând că nu mi se pare că este prea mult conținut nou, iar multe producții noi par a fi super lungite și devin plictisitoare.

De exemplu, de câteva luni, cred că singurul lucru la care m-am uitat au fost câteva sezoane din The Office. Să fi meritat 30 EUR prețul abonamentului pentru ultima perioadă? 100% nu.

În trecut mai aveam obiceiul să activez Netflix doar pentru o lună (activam abonamentul și îi dădeam cancel după câteva zile). Și reactivam atunci când aveam timp liber sau aveam nevoie. Câteodată economiseam câteva zile, alteori săptămâni.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 comentariu

  1. Aici sunt două aspecte pe care nu le iei în calcul:
    1. Dacă folosesc tarife discriminatorii în funcție de venitul pe țară atunci lumea (mai ales în România) va avea tendința de a declara adresă fictivă ca să-i iasă mai ieftin. Spotify de exemplu te taxează în funcție de locația băncii care a emis cardul și nu în funcție de adresa pe care o declari tu tocmai din acest motiv.
    2. Foarte mulți piratau și vindeau conturi de Netflix pe diverse forumuri, iar majoritatea utilizatorilor care plăteau efectiv abonamentul îl foloseau foarte puțin în timp ce indivizi care cumpărau token-uri de acces îl foloseau la greu, chiar și să pirateze filmele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*