De ce evit și voi evita Mexic

Vorbeam acum câteva săptămâni cu o cunoștință care s-a întors din Mexic și îi spuneam de ce nu mă atrage să ajung în această țară.

Nu e o problemă turistică, ci mai degrabă de a fi primit în țară.

Am auzit și citit de multe cazuri dintre cunoștințe din cercul mai larg care au trebuit să se întoarcă din Mexic din varii motive. Inclusiv cu situații în care soțul a putut intra în țară, soția nu.

Din acest motiv, am zis că cel mai probabil în următoarele decenii Mexic nu se va afla pe bucket list-ul meu. Până la urmă îmi doresc să merg în țări care doresc să le vizitez, nu se poate dragoste cu forța.

Ei bine, am primit argumentul că dacă mergi în Cancun sau alte zone turistice, treaba e super sigură, probleme ar fi doar dacă aterizezi în Mexico City. Sigur că da.

Nu au trecut de atunci două săptămâni iar MAE român se află într-o situație în care niște zeci de români sunt blocați în Mexic, țară care refuză să îi primească. 84 de români, perioada asta? Ce s-ar fi putut întâmpla, au dat românii năvala prea tare spre Mexic?

Foto: Facebook. Alte povești la fel de interesante aici

Sigur, situația se poate interpreta prin călătorii esențiale perioada aceasta, dar am auzit pur și simplu de mult prea multe cazuri de români care au făcut cale întoarsă din Mexic. Și nu de ieri, ci de câțiva ani. Căutați pe internet presupusele motive, cât și alte experiențe.

Din acest motiv Mexic e un mare no-go pentru mine, nu vreau să merg să mă relaxez și să am gândul pe aeroport că poate voi fi eu parte din acel „procent mic de români” care pățesc experiențe de genul în ultimii ani. Sunt suficiente țări pe lumea asta care sunt la fel de frumoase și cu acces mult mai facil.

Între timp și MAE a băgat alertă de călătorie pentru românii care ar vrea să călătorească în Mexic. Oare agențiile de turism mai vând pachete spre Mexic? 🙂

În altă ordine de idei, chiar mi se pare cam exagerat să călătorești acum dacă nu trăiești din asta.

Ministerul Turismului din Maldive a publicat niște date care arată că în ianuarie mai bine de 4.000 turiști români au ajuns în destinații turistice din această țară, românii clasându-se în top 5, depășind sosiri din țări precum Franța, Germania, UK sau USA.

Câteva idei foarte bune de la Cătălin BackPackYourLife

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*