Dar firmele de pază ce păzesc la meciurile de fotbal?

Aud mereu faptul că vai iar se aruncă cu torțe în teren / dar vai – suporterii iar nu sunt civilizați. Și îmi aduc aminte de toate meciurile la care am fost de pe National Arena. Vă spun, nu am reușit să intru nici cu o brichetă, nici cu vreo monedă, am fost controlat la propriu chiar și în portofel. Nu ai voie cu moneda, băiatu, lasă aici!
Sau, îmi aduc aminte, acum vreo 10 ani la un meci în deplasare CFR Cluj – Olimpia Satu Mare cei de la Jandarmerie mi-au confiscat sandwich-ul pregătit de bunică-mea. Chipurile, nu am voie să intru cu el în teren. Pentru că, nu-i așa, aș fi aruncat cu pâine cu untură și salam în jucători.

Și, în condițiile astea, se intră pe stadion cu zeci, sute de materiale pirotehnice. Vă spun, sunt fanul spectacolelor pirotehnice, dar lucrurile sunt ceva mai complicate. OK – s-a interzis, avem firme de pază, tot felul de filtre care te controlează – și în condițiile astea – tot se intră cu torțe pe stadion!? Să nu mai spun de idioțenia de a le arunca în teren. OK, le-ai aprins, torțele de multe ori sunt inofensive atâta timp cât sunt manevrate corect – de ce sunt aruncate în teren? Mister total.

Poate că toți ziariștii și mai marii de la FRF ar trebui să pună aceste probleme de acces în stadion cu torțe în cârca firmelor de pază. Sunt absolut convins că și în alte țări s-ar dori intrarea cu torțe din partea suporterilor, dar când vezi că nu poți pentru că ești controlat atunci te dai bătut. Nu riști interdicții de intrare în stadion. La noi, am impresia că sunt controlați cum trebuie toți în afară de cei de la peluze. Sau, poate, tocmai forțele de ordine introduc torțele pe stadion. Caz în care, eu știu, poate ar trebui evaluați și plătiți după un astfel de KPI. S-a aprins o torță pe stadion – nu-i nimic, -10% din valoarea contractului. 5 torțe? Minus 50% din valoarea contractului. Sigur-sigur astfel până și agenții de pază ar fi verificați.

Până atunci, vina e exclusiv a celor de la FRF. Pentru că ei transmit mesajul spectatorii sunt vinovați. Cu largul concurs al presei și al televiziunilor.

 

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*