În Danemarca se va introduce permisul de conducere digital

Mă interesează în continuare ce se întâmplă prin Danemarca, așadar în Feedly-ul meu au rămas cele 2-3 site-uri de știri locale în limba engleză. Nu că m-aș întoarce, chiar dacă încep să apreciez tot mai mult timpul petrecut acolo, doar că m-am obișnuit mai tare cu sistemul lor decât credeam când eram pe acolo.

Ei, și printre toate știrile despre vreme, sau cum niște retardați golesc pistoale aiurea ca să producă știrea regulată a toamnei, danezii digitalizează cam tot.

Toată relația cu statul este deja majoritar digitală și de la distanță, așadar în bunul lor stil, vor să introducă și stocarea permisului de conducere într-o aplicație de smartphone.

Plasticul roz îl vor emite în continuare, dar pe teritoriul țării probabil nu va mai fi nevoie să îl ai obligatoriu la tine.

Ei estimează că în vreo 2 ani această facilitate va fi implementată. Modificarea majoră va fi în timpul de așteptare pentru emiterea permisului de conducere.

Application times for driving licenses are currently too slow due to their analogue nature. That’s why the government, in addition to making the driving licence digital, will also consider the possibility of making the application process digital in order to save time for both applicants and authorities.
sursa

Probabil aplicația va fi accesibilă securizat, probabil prin sistemul lor Nem ID, cu care îți confirmi identitatea și pe site-uri gen OLX.
Nu m-ar mira ca în 10 ani toate actele personale să fie stocate tot într-o aplicație. Oricum, la ei nu există noțiunea de buletin de identitate, este modelul american cu social securities number care ține loc de identificator.

Cred că cel mai dificil lucru în Danemarca este să îți deschizi un cont bancar. Culmea, în relația cu o entitate privată, nu cu statul.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*