Cum se compară DuckDuckGo cu alte motoare de căutare?

Cred că împlinește curând anul de când folosesc ca motor de căutare default pe browserul personal DuckDuckGo. Prea multe de la precedentul test nu s-au schimbat, doar m-am obișnuit eu cu modul de căutare.

Îl folosesc mai mult ca studiu, dar și ca fragmentare a datelor personale pe care le trimit către Google. Ceea ce probabil voi face anul acesta și prin schimbarea telefonului – mă gândesc foarte serios dacă următorul telefon să fie un iPhone, dar am o situație cu prețul nejustificat de mare în opinia mea.

DuckDuckGo este destul de decent pentru căutări generale, mai ales în limba engleză. Din păcate adaptarea locală suferă mult, în sens că prioritizează prea mult conținutul în limba engleză chiar și atunci când căutarea este intenționată a fi spre versiuni locale. Și asta chiar dacă în browser are o selecție de rezultate de căutare din România.

Iar dacă vorbim de căutări cu adevărat locale (servicii în același oraș) DuckDuckGo suferă mult. Nu afișează orarul magazinelor sau poziția acestora pe hartă.

Așa că, deseori, atunci când vreau să caut ceva mai aprofundat rămân tot pe Google. Pentru căutări generale, da, DuckDuckGo poate fi o alternativă, dar pentru chestiuni de precizie sau documentare locală, tot rezultatele din Google Search mi se par mai relevante. Asta chiar dacă simt că se prioritizează site-urile mari în Google, există însă și suficiente rezultate de pe site-uri de nișă.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

3 Comments on Cum se compară DuckDuckGo cu alte motoare de căutare?

  1. pe mine nu m-a convins niciodată din punct de vedere calitativ un alt motor de căutare în afară de Google.
    Așa că dacă vreau să nu mă caute prea mult merg pe filtru de DNS (piHole), VPN, U-Block Origin și Ghostery pe Brave Browser, iar pe telefon nu țin Facebook și alte alea și merg tot cu același setup.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*