Cum găsești un zugrav, instalator sau meseriaș de încredere în București?

Curând vom avea de instalat o mașină de spălat prin casă – și vrem să o punem în debaraua de lângă baie. Astfel, acesta va avea nevoie de scurgere separată și o soluție pentru alimentarea mașinii de spălat.
Cel mai probabil, la cum văd eu lucrurile, va trebui spart puțin peretele pentru montarea furtunului de alimentare iar scurgerea cumva legată cu cea de la baie. Soluția aceasta mi se pare cea mai practică pentru un apartament în București, pentru a evita vreun compromis prin ocuparea unui spațiu mare din baie.

Singura problemă? Găsirea unui instalator.

După finalizarea instalărilor, probabil și găsirea unui zugrav. Pentru montat mobilă sau alte cele probabil și vreun meseriaș, deși meseriașul acesta poate fi și un 2-in-1.

Ceea ce mă duce cu gândul că nu prea am văzut să existe o piață de meseriași prin București – zugravi, instalatori și alte cele. Sigur, or exista ei, dar nu știu cum să ajung eu la ei.

Nu știu cum s-au descurcat rudele mele, dar știu că mereu aveam pe cineva care făcea instalațiile – de gaz sau apă.
Aveam pe altcineva care făcea alte varii chestii – de la betonat prin curte la zugrăvit și alte cele.

Probabil era word of mouth.

În București însă lucrurile par mult diferite. Bucureștiul este un oraș foarte concentrat pe servicii corporate, mai puțin pe muncă brută. Așa că asta duce la lipsa meseriașilor. Sau cel puțin așa văd eu.

Voi cum v-ați descurcat cu lucrările prin casă? Nu prea aș apela la căutat pe google, mai ales că pe nișa mașinilor de spălat, acum vreo 5 ani, descoperisem pe cineva care avea o rețea de site-uri de vreo 50 site-uri pe nișa aceasta pentru un service mașini de spălat rufe. Iar lupul și-o schimba blana, dar năravul ba.

Aveți recomandări?

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!3 Comments on Cum găsești un zugrav, instalator sau meseriaș de încredere în București?

  1. Daca afli, te rog sa ne spui si noua. Eu am un asa noroc de laudarosi, parca ei au facut Taj Mahal sau Marele Zid Chinezesc, dar se dovedesc niste betivi puturosi, hoti si nepriceputi.
    Poate nu stiu sa caut eu. Nu vreau cel mai mic pret, nu fug dupa chilipiruri.

  2. Eu mi-am facut o mica baza de date cu baieti. Sunt ceva p-aci, dar multi lucreaza la lucrari mari.
    Pt mobila si modificari am eu ceva baieti din Ploiesti care lucreaza bine si mai fac si lucrari.

    La ai mei, instalatorul a facut atat partea de instalatie, cat si reparatia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*