Cum faceți cu mâncarea perioada asta?

Spuneam că la început zona aceasta de work from home era interesantă pentru că erai obișnuit să te trezești mai devreme măcar pentru a te pregăti pentru mersul la muncă. Și până la ora 9 îți cam făceai restul de lucruri pe acasă, o cafea, un mic dejun, practic timpul pe care îl alocai pentru îmbrăcat și aranjat s-a redus la minim.

În timpul jobului, mulți făceam un fel de intermitent fasting și mai treceam peste masa de mic dejun, dar masa de la prânz de la serviciu era sfântă. Și de cele mai multe ori fie o combinație de meniu ciorbă  + fel principal. În fiecare zi, aproximativ la aceeași oră. Chiar dacă nu îți era foame, cuiva din colectiv îi era și ne strângeam cu toții.

Observ că cel puțin la noi de aproximativ o săptămână masa de prânz a devenit ca o consistență similară cu micul dejun. Câteva sandwich-uri rapide sau ce a mai rămas din seara de dinainte.

De comandat de la servicii de livrare nu ne-am atins pentru că trece mâncarea făcută deja prin prea multe mâini. Cred că mulți fac la fel, că nu am mai prea văzut curieri de mâncare pe străzi ca altă dată. Îmi pare rău de restaurante, în orice alt context de lockdown, serviciile de livrare ar fi trebuit să asigure supraviețuirea restaurantelor.

Așa că seara fie mai gătesc eu, fie Ralu, pe timp de zi nu prea gătim. Și nu întotdeauna rămâne de peste seară.

De când a intrat carantina aceasta am pus pe mine cele câteva kilograme pierdute din decembrie până spre final de februarie.

Mă rog, partea bună e că am pus maia la pregătit. Drojdie tot nu am găsit pe nicăieri.

În altă ordine de idei niște cotlet. A ieșit delicios.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 Comments on Cum faceți cu mâncarea perioada asta?

  1. Eu am abonament la HelloFresh, care imi asigura 4/7 pranzuri pe saptamana. Dar tot trebuie sa gatim, dar macar scapam de intrebarea “ce mai mancam azi?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*