Cum arată dezamăgirea

De vreo jumătate de an am început să comand tot felul de nimicuri de pe AliExpress. Mi s-a rupt antena la mașină, primul lucru comandat a fost o antenă, a venit elegant în vreo 3-4 săptămâni direct la poșta din cartier.

Așa că am mai comandat lucruri – sigur că nu au ajuns mereu repede, dar au ajuns.

Ralu și-a comandat și ea tone de lucruri de pe AliExpress, toate venite la oficiul poștal din cartier sau chiar în cutia poștală.

Ieri am primit primul colet de pe AliExpress pentru care am fost invitat la oficiul poștal cu vamă. Un colet micuț (modulator FM) care a costat sub 10$.
Locuiesc, după cum poate știți, în extremitatea Nord Vestică a Bucureștiului. Oficiul poștal la care am fost invitat este în sectorul 4, Oficiul Poștal nr. 6.

Mi se pare absolut incredibil că pentru a ridica coletul am nevoie de cel puțin două ore pe mijloacele de transport în comun și cine știe cât la vestita coadă de la Oficiul Poștal 6.

Ultima dată când am fost pe acolo am pierdut vreo trei ore, am luat ceva tricouri venite din Statele Unite. După vizita aceea la oficiul poștal respectiv am spus că nu mai comand NIMIC din afara țării.

pajura_oficiul_6

Mă rog, nu înțeleg de ce Google spune că oamenii petrec la poștă în medie doar 25 minute. S-or mai fi schimbat lucrurile și se mișcă mai repede?

2017-04-04_1414

Are cineva idee cum se decide dacă un colet extern vine la oficiul poștal din cartier sau merge la oficiile cu vamă?

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

8 Comments on Cum arată dezamăgirea

  1. Cred ca e pur ai simplu ochiometric, dupa dimensiunea coletului.

    Am comandat 3*produs si a venit la posta din cartier. La 5*acelasi produs, am platit TVA

  2. Pe la noi astia de la Aliexpress au lansat Plaza si trimit produsele direct din Spania. Nu stiu daca e vreo problema pentru livrarea in alte tari UE, insa n-ar prea avea vreun motiv sa fie asa ca poate o sa-ti fie mai convenabil asa.
    Pentru livrarile din interiorul UE nu se platesc taxe vamale si de obicei ajung direct acasa sau la cel mai apropiat oficiu postal. Dincolo de asta pentru chinezarii poti utiliza depozitele europene de la Banggood, Gearbest sau DX.

  3. Fiind modulator, probabil pachetul e mai voluminos, deci esti banuit ca ai colet mai scump – asa ajunge in vama. Pachetele mici ajung direct la adresa cu postasul. O sa vad si eu in curand, ca am comandat o clema care prinde telefonul de un controller PS4. Banuiesc ca va fi voluminos, desi a fost foarte ieftin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*