Cum ar fi daca Facebook ar intra pe Search?

Stau si ma intreb.

Cum ar fi daca ai putea cauta continut de pe web direct din bara Facebook? Incepe sa-mi fie foarte clar ca monetizarea Facebook este sub limita penibilului (ad-urile clasice nu-mi par ca functioneaza). Ok, sunt tone de prezentari prin care se arata cat de minunat e facebook si ce reach are… dar nu ma conving.

Facebook are o baza de date de useri permanent conectati extrem de mare iar pe desktop pot sa dea lovitura. Pe terminale mobile oarecum Google si-a asigurat o dominanta pe viitor prin Android, dar pe desktop lupta poate fi deschisa.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

9 Comments on Cum ar fi daca Facebook ar intra pe Search?

 1. Detectand pozitia utilizatorului, reclama targetata ar avea un impact destul de izbitor, in sensul bun. Insa, exista acest “insa”, ramane de vazut.

 2. Personal, as plusa pe un motor de cautare special destinat serviciilor si produselor. Adica sa intru pe “Xulica.tld” si sa caut “piese Dacia”, cu posibilitatea de a aplica diverse “filtre”. Acelasi lucru si in cazul serviciilor.
  Ar fi mult mai eficient, practic si util intr-un final. SI monetizarea ar fi foarte eficienta. Gresesc, Claudiu?

 3. @MadMike
  Nu cred ca gresesti, dar chiar si varianta clasica ar merge bine, fara prea multe filtre. Facebook are o mina de aur: utilizatorii.
  Cu toate astea, diferenta vine din faptul ca Google a creat interfata: motorul de cautare si a creat instrumente extrem de utile de analiza pentru publisherii de continut si pentru cei de advertising. Si aici ma refer la adwords, adsense, analytics, webmaster tools..

 4. n-are face mare chestie. s-a mai discutat despre asta, facebook poate cauta doar prin postarile puse de utilizatori, ceea ce nu-i suficient. Daca ar fi sa-si faca propriul motor de cautare, atunci ar fi o pb.. Dar e greu sa faci ceva bun intr-un timp scurt. Google se chinuie de ani buni si uite ca tot o da in bara f des cu update-urile astea eronate

 5. Eu nu as vedea Facebook-ul ca un motor de cautare…ar avea aceeasi soarta ca tentativa Google Plus de a intra pe piata ca si competitor pentru Facebook…Pur si simplu FB are locul lui in online si e de ajuns. Personal, n-as renunta la Google pentru a cauta pe facebook..

 6. Pentru multi ar fi mai bine daca facebook ar dezvolta un motor de cautare,deoarece este folosit de foarte multa lume, insa eu cred ca tot nu as renunta la Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*