Tot mai mult conținut reciclat pe Facebook

E un paradox, cu cât stăm mai mult pe Facebook, cu atât producem mai puțin conținut.

Și cred că Zuck și-a dat seama, de unde și avalanșa asta de conținut reciclat. On this day, video-uri personalizate aniversare, discuții colorate, o mie de stories în toate mediile. Suggested posts, uite cine la ce a dat like, events.

Pe când paginile raportează un engagement tot mai mic, eu în feed văd tot mai multe postări de la pagini, nu de la persoane.

Și, recunosc, mi-ar plăcea să am postări mai degrabă de la oameni, mai puțin de la branduri. Mă întreb dacă există o relație între numărul de pagini la care ai dat like versus procentul de postări de la prieteni sau pagini.

Altă situație e că Facebook filtrează foarte interesant postările cui le văd. Atât în top stories, cât și în most recent. Dacă nu vorbesc cu persoane pentru câteva luni nu îmi mai apar în feed.
Iar cei care postează mai des mereu sunt avantajați.

La voi cum e?

 

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!5 Comments on Tot mai mult conținut reciclat pe Facebook

 1. Eu am eliminat 90% din cei pe care-i aveam la prieteni si am trecut prin PiHole. Nu stiu daca PiHole are vreun aport, insa eu vad mai putine anunturi si postari promovate decat de obicei.
  Apoi am inceput sa dau unlike la toate paginile care n-au postat ceva util in ultimul an si e mult mai curat acum.

 2. Cred ca lumea nu mai sta asa mult pe fb si nici nu mai acorda timp sa posteze chestii. Ori au migrat in alte retele (gen Instagram pt pozele de vacanta) ori s-au retras in viata reala. Eu mai urmaresc unele siteuri, mai gasesc cate un articol interesant.

  P.S. La continut reciclat intra si clasicele poze din Grecia care apar vara de vara? 😀

  • Ai dreptate, mă uit și la Instagram cât de mult crește. În plus, posibil ca Stories să ia mult din celelălt tip de conținut care rămâne arhivat. Probabil aici s-a dus o parte din conținut.

   Pozele din Grecia nu intră aici, că încă nu am fost acolo :)))

 3. Hehe, nu e vorba despre tine. Nu stiu cum e la tine in feed, dar eu am constant 5-10 persoane care ajung in Grecia vara si vad cumva aceleasi poze si cam aceleasi insule.
  Sa te duci, chiar merita!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*