Citat în judecată ca intervenient forțat – eveniment auto

Undeva pe la începutul verii trecute, am avut un moment de rătăcire și în graba de a parca am lovit o mașină care staționa în parcare. Am făcut amiabilă, câteva poze în caz de dat explicații pe la serviciu, fiind mașina de serviciu și cam asta a fost istoria. Cel puțin așa credeam eu.

După vreo 2-3 luni de zile m-am trezit în cutia poștală cu ditai plicul îndesat pe care era menționată „pentru justiție – a se înmâna cu prioritate”. Era deja trimis de câteva zile, că nu verific cutia poștală în fiecare zi.

Desfac imensul plic și surprinderea îmi este lămurită: era legat de evenimentul de la început de vară, Omniasig a dat în judecată City Insurance, unde aveam asigurarea, iar eu eram chemat ca intervenient-reclamat.

Nu îmi dădeam seama totuși de ce dacă aveam asigurare RCA eram „notificat” și eu despre această speță care consider că trebuia rezolvată între asiguratori.

Primul meu gând a fost: Stai să vezi, că o să trebuiască să plătesc eu dauna.

Mă rog, am citit, am discutat și am înțeles că este o procedură standard în care ești și tu un fel de parte la dosar.

Mi se prezintă faptele, care sunt exact așa cum s-au produs, copii după toate documentele – inclusiv devizul de reparații al mașinii „vătămate” care a ales să își facă daunele pe CASCO cu regres, diverse legate de asigurator, ce și cum s-a făcut, ce s-a trimis către City Insurance șamd.

Totuși, nimic dinspre City Insurance, care înțeleg că nu ar fi răspuns și plătit și asta să fi declanșat procesul.

Neștiind neapărat care era rolul meu în acest proces, am trimis către Judecătorie confirmarea că evenimentele s-au produs exact cum se descrie acolo, câteva poze, considerentul că eu sunt vinovatul și că din punctul meu de vedere este o chestiune care trebuie rezolvată între asiguratori. Înțeleg că în principiu acesta este mersul lucrurilor.

Concluzia mea este că am fost sunt târât într-o porcărie absolut inutilă, care consumă timpul absolut inutil, când ar trebui să existe mecanismele de a evita astfel de situații garantate de instituțiile statului.

După câteva luni am primit decizia, și anume că se admite pretenția Omniasig, iar asiguratorul e bun de plată. Dar cum City Insurance nu mai există pe piața asigurărilor auto probabil că dauna va fi suportată de altcineva.

Mă rog, am scris pentru că probabil perioada asta se deschid multe astfel de dosare în contextul situației de pe piața asigurărilor.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

3 comentarii

 1. Salut, Claudiu!

  Tot ce ține de partea de daune la City Insurance a fost preluat de Fondul de Garantare a Asiguraților. FGA se va ocupa de toate incidentele ce au loc până pe 10.05.2022, incidente ce ar fi trebuit să intre pe polițele City.

  Cele bune!

 2. Asa am patit si eu. Procesul se incheiase, City Insurance pierduse, numai ca azi surpriza: ma trezesc cu un alt plic in care City Insurance, prin lichidatorul judiciar din Cluj solicita in apel suspendarea judecatii, intrucat City Insurance este declarata in insolventa.
  Dupa ce am trimis o intampinare in trecut, acum mi se solicita o noua intampinare, in calitate de intervenient fortat. Trebuie facuta o alta intampinare sau doar referinta la precedenta?

 3. SALUT.
  Ceva actualizari la voi ? La mine city este in faliment si instanta a stabilit ca nu se poate executa city. Este ok daca nu voi face nici o intampinare ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*