Cerere deformată și stocuri lipsă

Dacă în primele săptămâni retailul tradițional de food sărbătorea o avalanșă de cumpărători și își alimenta frumușel buzunarele, aș fi curios ce se mai întâmplă acum cu predicțiile financiare ale acestor giganți. Pentru că deși ai nevoie mereu de alimente, cererea cu siguranță s-a deformat. Râdeam de panic shopperii din februarie, dar uite că nu suntem departe de așteptările lor.
Iar toate acele lucruri ne-esențiale care erau cumpărate probabil scad tot mai mult din cifrele vânzărilor. Dacă aveți niște date, previziuni sau păreri, vă încurajez să lăsați un comentariu.

Mă rog, situația e dramatică în foarte multe industrii. Horeca, turism, evenimente sunt doar câteva de îmi vin în minte.

Ei bine, săptămânile acestea am vrut să îmi cumpăr o bicicletă eliptică. Genul acela de achiziție ne-esențială, dar lucru ce ți-a intrat în rutină.

Înainte de toată povestea asta, reușisem să îmi reiau programul la sală, să dau kilogramele nedorite aproape toate jos și să îmi mai fac alături de Ralu și un program de somn mai de oameni normali.

Decathlon era deja fără stoc la genul acesta de echipamente când mi-a dat gândul la aceste lucruri. Și era fără stoc total pe orice ar fi însemnat echipament de antrenament acasă. Saltele – nu, greutăți – nu. Eram mândru că oarecum anticipasem lockdown-ul, dar nu eram singurul care se gândea la cum să mai faci activitate fizică pe acasă.

La eMAG venise imediat un stockbusters, dar m-am învârtit mult în jurul review-urilor la această bicicletă și până să mă gândesc eu să adaug în coș – prețul promoțional a expirat. Între timp nu doar că a expirat prețul promo, a mai crescut și cel de bază și a ieșit și stocul. Stockbusted! Sărise de la 500 și ceva de lei la 1200 lei.

Așa că mă învârt cu activitatea fizică mai mult în zona fără greutăți. Flotări, geno. Dacă mai fac niște jumping jacks alarmez tot blocul, deși parcă vecinul meu de sus e într-un jumping jack continuu.

În altă ordine de idei, premiul pentru cea mai cheap campanie pe care am văzut-o perioada asta este aceasta. Iar prin cheap nu mă refer la cheap as in ieftină. Nu cred că mai rulează.

Probabil săptămâna asta o să îmi anulez și rezervarea la următoarea escapadă planificată.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*