Centrele de copiere chei sunt inutile și depășite

Acum vreo doi ani am vrut să fac o copie după o cheie. Am mers frumos la Gall Print Băneasa, am plătit, am revenit după 5 minute, ia cheia. Ajung acasă, copia după cheie nu funcționează.
Am spus asta e. 25 lei aruncați pe geam. Nu m-am mai întors pentru că nu aveam bonul fiscal.

Săptămâna trecută eram prin Târgu Jiu, am făcut o copie după același tip de cheie. Băiatul de acolo părea grăbit, când mi-a înmânat cheile le-am verificat dacă corespund. Am observat că punctele de siguranță de pe lateralele cheii nu au fost făcute. M-am întors, i-am arătat problema, a băgat iar cheia la mașină și a făcut și găurile pentru punctele de siguranță suplimentare. Tot mi s-au părut că nu ar fi de aceeași dimensiune.

Ajuns acasă – evident – cheia nu funcționează. Alți 22 lei aruncați pe geam.

Ceea ce mă duce la problema de seriozitate. Chiar angajează incompetenți centrele astea de copiere chei? Chiar nu sunt în stare să facă copii după chei ceva mai serioase (de ex Yale?).
Chiar probabilistic o dau în bară de atâtea ori? Sau cheile pe care voiam să le copiez eu sunt necopiabile? Dar atunci de ce spun că pot face copie după orice cheie, de ce se laudă că fac copii după chei cu cip sau cu mai știu eu ce?

Practic dacă ai pierdut o cheie cam singura variantă este să îți schimbi de tot butucul. Sau să cumperi un butuc care vine cu mai multe chei standard.

I-aș pedepsi pe toți neserioșii de la centrele de copiat chei cu înlocuitul cheilor proprii cu chei copiate. Copiate ale lor, de către ei, fără să știe.

Photo by Mike Szczepanski on Unsplash

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!3 Comments on Centrele de copiere chei sunt inutile și depășite

  1. Dacă te duci și tu la toți amatorii care au avut bani de o mașină de copiat chei e normal să pățești așa.
    Mie un moș cu un chioșc din parcarea unui supermarket mi-a făcut inclusiv copie după cip și merge de minune.

    • Păi cred că tocmai că nu am mers la amatori, ci la „firme” de top în chestia asta. Posibil că dacă mergeam la un chioșc din vreo parcare era mai ok. Asta e 🙂

  2. Mai există și posibilitatea ca o cheie să trebuiască să fie introdusă ceva mai puțin în yală, nu până la capăt. Am pățit asta, și nu e deloc plăcut, am un set de chei care trebuie împinse doar parțial. Când le-am luat eram convins că nu funcționează.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*