Ce o fi în mintea unora?

În general, în trafic, sunt destul de calm, nu forţez semafoare, nu depăşesc pe linie continuă, nu parchez în locuri interzise, îmi văd de treaba mea şi merg cum trebuie. Semnalizez de fiecare dată, încerc să nu depăşesc viteza legală, nu opresc pe trecerea de pietoni, nu intru în intersecție dacă e blocată chiar dacă am verde, încerc să nu stau în fundul unei maşini periculos de aproape, să mă asigur de două ori când se poate şamd. La fel cum aș vrea să fie toată lumea. De multe ori, sunt așa și pentru că aș vrea să dau exemplu. Dacă unul într-o zi observă și nu făcea ca mine și ia exemplu, spun că măcar traficul de mâine va fi mai bun 🙂

Ce nu suport însă este ghiolbănismul şi tupeul nesimţit. Aproape în fiecare zi dau de varii conducători auto care forţează intrarea pe benzi, trec pe roşu sau se opresc fix aiurea. Cel mai tare mă supăr pe cei care îmi tau calea, mai ales zilele astea, cu toată mâzga de pe jos.
Ieri, prin Dorobanţi, unul a ieşit de pe o stradă lăturalnică fără să se asigure, mai şi vorbea la telefon. Mă rog, fără să se asigure e mult spus, că m-a văzut. Frână şi m-am dus sanie. Norocul a fost că totuşi, la limită, omul a reuşit să treacă.
Astăzi, în intersecţia de la Casa Presei, pe sensul de intrare pe Kiseleff, unul a ieşit de pe banda a treia peste mine. L-am atenţionat, flashuri, semne că a făcut o prostie etc. Răspunsul: m-a blocat fix la intrarea pe mediana pe Kiseleff. Ce contează că s-a blocat toată intersecţia? 🙂 Sigur, ne-am întâlnit după aia la primul semafor, tot el că de ce nu am semnalizat (în condiţiile în care el schimba banda şi s-a urcat peste mine) şi, când s-a văzut filmat, spunea că îi arătam semne obscene şi îmi transmitea ameninţări voalate să mă port frumos. Logică fail – tu intri peste mine şi tot eu trebuie să mă port frumos. Poate, eventual, să mă opresc să treacă toţi, ce contează prioritatea învăţată la şcoala de şoferi şi de prin manualele de legislaţie auto?

Ambele maşini erau SUV-uri. Ce nu reuşesc să înţeleg este logica acestor oameni. OK, te bagi, dar dacă celălalt nu reuşeşte să te evite, tu suporţi pagubele mari. Pentru că pe asigurarea ta îmi voi repara maşina. Şi nici vorbă de amiabilă în astfel de situaţii. La un moment dat poate o voi băga pe aia cu scuze, nu te-am văzut, de ce nu te-ai asigurat? Dar cine are timp de pierdut?

Altfel, niciodată, unul nu a recunoscut că a greşit. Mi s-a întâmplat şi mie să nu văd ceva, să greşesc, mereu mi-am cerut scuze. Dar nu, majoritatea acestora care nu respectă uzual regulilele de circulaţie sunt foarte tari violenţi verbali când le atragi atenţia. Sau, efectiv te ignoră când le atragi atenţia.

Nu ştiu, dar în ultima vreme tolerez şi mă irită tot mai tare nesimţirea. Iar în trafic vezi cel mai bine felul oamenilor.

Funny freezing rainul (ploaia înghețată de ieri), am stat jumătate de oră să dau gheața jos de pe parbriz, cu racleta, cu încălzit habitaclul, cu soluție de aia anti îngheț.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*