Ce am mancat in Indonezia

Indonesia, si mai toata Asia, poate fi o experiență culinară deosebit de diferită față de ce ai găsi în Europa, inclusiv la restaurantele tradiționale de mâncare asiatică din România. Mâncarea diferă încă de la meniul din avion și te vei lovi de condimentat și extrem de condimentat. Cu pâinea mai greu, dacă se găsește este extrem de scumpă.

În Indonesia am mâncat chestii extrem de bune, de regulă la restaurante bine văzute, și pentru două persoane cred că am plătit cu feluri principale + băuturi (în Indonesia berea e scumpă fiind țară musulmană) + desert undeva la echivalentul a 20-25 dolari americani (maxim), inclusiv în Bali, constant.

După două zile de stat în Jakarta am învățat cum să mâncăm cu bețele, inclusiv orez! 🙂 În zonele mai turistice nu am prea văzut bețe și standard se aduceau tacâmuri.

Regula totuși dacă întrebați de cât de condimentată e o anumită mâncare: dacă e no spicy înseamnă că nu e picantă, dacă e child spicy e picantă spre foarte picantă iar dacă e spicy atunci e foarte picantă! Am mâncat cu greu un meniu child spicy 🙂

Porțiile în general sunt mult mai mici decât la noi, seara mai ceream câte un extra french fries.

Și poze, cu ce ne-a plăcut foarte tare:

In Singapore nu am mancat la restaurante, preturile din centru erau foarte mari asadar am preferat sa mancam de la foodcourt-ul unui mall – mancare indoneziana. In general o masa la foodcourt in Singapore te costa cam 6-7 dolari singaporezi (cam 5-6 USD).

Cel mai probabil Ralu va mai veni cu un set de poze.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*