Câteva constatări

De regulă nu postez subiecte politice și mă feresc de ele în orice discuții publice, dar uite că nu suntem în vremuri obișnuite, așadar îmi permit să fac câteva constatări.

O vorbă care îmi place – It’s always darkest before the dawn.

USR

USR e în sfârșit un partid. Există unitate, există un scop, există metode. Fac maxim din ce ar putea face și o fac extrem de bine. Oferă speranță pentru alegerile viitoare și sper că vor mobiliza dintre cei care nu se prezintă la vot pentru că nu au cu cine vota.

Indiferent câte merite o avea în partid, e bine că s-a mutat atenția dinspre Nicușor Dan spre și alți membri de ai partidului.

Ba chiar, în relația cu PSD-ul, cred că USR este cel care dictează tempo-ul, iar PSD-ul doar se repliază pe avantajul că suntem mai mulți.

PSD

PSD, la modul în care ignoră orice discuție, în mod normal – va trebui să se reformeze. Efectiv cred că e ultima suflare actuală pe care o dau acum, ca să mascheze toate lucrurile făcute anterior. Oamenii aceștia cred că vor dispărea de pe scena politică după ce își termină misiunea, de aici și toată graba.

Prezența la vot și așteptările inițiale

Pe de altă parte, la alegerile trecute, nu îmi este foarte clar dacă cu o prezență mai mare la vot am fi avut rezultate diferite. O altă chestiune, pentru toți cei revoltați. PSD face exact lucrurile la care toată lumea se aștepta. Nimeni nu cred că poate fi surprins de orice face astăzi PSD.

București

Dezamăgirea mea din PSD e însă Firea. După alegeri am spus că totuși s-ar putea să fie un primar bun, m-am înșelat. Chiar spuneam că ar putea fi prima femeie președinte, dar la ce realizări are, mă îndoiesc. Deși…totuși, poate nu m-ar surprinde.

Subiectul Parcului Herăstrău, deși este o măsură extrem de bună (logică, normală), este doar o deturnare de la atenție și subiect pentru cei care discută public în opoziție cu ideea partidului. Oamenii se duc pe fentă, cum s-au dus de atâtea ori. Vezi și discuția despre Uber vs Taxi.
Oamenii deseori discută prea mult despre subiecte care nu au impact atât de mare, dar stârnesc controverse.

Mutarea contribuțiilor/impozitelor complet la angajat

În final, tot voiam să scriu despre mutarea contribuțiilor la angajat. Este o măsură excelentă, indiferent oricine ce spune. Singura mea frică este ca acest lucru să nu fie doar un prim-pas spre impozitul progresiv și diferențiat (cam cum e în Danemarca).

Toți cei care vor să plece din țară

Emigrarea nu e chiar așa ușoară pe cât pare și nici străinătatea nu e așa cum vi se pare în city-break-uri. Plecatul e o variantă până la 25 ani sau când ești la început, nu să o iei de la zero pe la 30+. Aș spune că asta cu „plec din țară” chiar e o lozincă, nicidecum o salvare.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!3 Comments on Câteva constatări

  1. E fain și mă bag și eu la apreciat usr. Adevărul nu e fain, nu ai cu cine, dar merita incercat , macar de ochii lumii. De ce toți cei care o “ard” prin străinătate trebuie sa se compromită cu”politica” ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*