Câte calorii ardeți la un antrenament la sală?

Săptămâna trecută am avut o mică discuție după o clasă de group fitness și eram fericit că indicația de pe ceas îmi arăta că am ars aproape 600 de calorii într-o oră.

La care un coleg de clasă îmi zice că nu e cine știe ce 600 calorii. Am ridicat o sprânceană. Am ridicat-o și pe cealaltă.

De obicei când merg la sală și fac un antrenament de forță rar consum 400 calorii la un antrenament.

Mai adaug însă câte 200-250 calorii la vreo sesiune de încălzire sau un cardio scurt după antrenamentul de forță.

Adică chiar astăzi de exemplu am făcut așa: 1 oră 30 minute antrenament de forță – 330 calorii, bicicletă eliptică – 17 minute la încălzire – 150 calorii, mers pe banda inclinată 15 minute la final – 140 calorii. Deci în total 620 calorii. Și de obicei stau cam o oră la antrenamentul de forță, astăzi a fost o excepție.

Eu sunt super fericit dacă reușesc să ajung de 3-4 ori pe săptămână la sală și să topesc în felul acesta vreo 2.000 calorii.

Dar am mai văzut pe la oameni story-uri cu stat în sală câte 2-3 ore și consumat > 1.000 calorii.

Mergeți la sală? Vă măsurați „consumul” de calorii la un antrenament?

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 comentarii

  1. Eu fac sală acasă, că mi-am construit o sală proprie în mansardă. Așa că în unele zile rup, dar în alte zile e ceva mai domol (în funcție de chef și energie). În zilele bune în care trag tare și intens consum în jur de 500-600 într-o oră. În zilele în care nu sunt așa de energic, consum cam 300-400. Singurul moment în care consum peste 1000 este când fac niște chestii super grele și super lungi pe (peste 3 ore) cu motocicleta enduro.

    • Ți-am observat evoluția pe parcursul ultimilor ani și mi se pare foarte tare ce ai făcut. Nu aș fi crezut că poți obține transformarea asta de acasă…dar probabil e și de alimentație mult mai atentă, program de somn…lucruri la care în continuare eu consider că sunt foarte dificitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*