Cât a dezamăgit Biserica

..că tot s-au mai calmat spiritele, aveam de ceva timp un gând.

Acum vreo 20 ani cochetam cu o carieră undeva prin zona Bisericii. Participam frecvent la toate acțiunile bisericii unde eram arondat, cred că părinții mei vedeau Biserica și ca pe un fel de școală de vară. Știți, la catolici se mai țin tot felul de cursuri de vară.

Anii au trecut și m-am îndepărtat foarte mult de această zonă a bisericii.

Asta nu înseamnă că nu aș mai intra din când în când prin vreo mânăstire să aprind o lumânare sau că aș ignora de tot lucrurile religioase. Sau că în gând sau verbal nu aș mai zice câte un Doamne ajută. Deși, nu cred că am vreo icoană sau alte obiect cu semnificație religioasă. Credința aceea, câtă oi mai avea, o port cu mine și nu epatez cu asta.

Fast forward la referendum.

Că Biserica se implică în politică și că la fiecare alegeri își vede interesul nu ar trebui să mire pe nimeni. Circula o poză cu Patriarhul de-a lungul timpului stând lângă absolut toți liderii, că or fi ei comuniști, legionari sau de alte orientări..doctrinale.

Cred însă că zilele acestea Biserica a greșit grosolan prin luarea parte la o manipulare. Și nu doar că a fost părtașul manipulării, dar a și rostogolit bulgărele de zăpadă al manipulării.

Dezamăgitor.

 

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*