Căști wireless ieftine – A+ SBG1 – neașteptat de bune

Săptămâna trecută am cumpărat și o pereche de căști wireless A+ SBG1, mai mult pentru acasă, după ce am cumpărat cele cu noise cancelling Philips SHL3850NC, mai scumpe, pentru birou. Le mai rotesc, dar na. 🙂 Spuneam că pentru acasă am nevoie de cât mai puține cabluri, mai ales datorită pisicilor, că una dintre ele are tendința să mi șe așeze în brațe și când mi-e lumea mai dragă și ascult mai cu patos muzica să își înfigă colții și să roadă cablul căștilor.

Ei bine, mă tot uitam după căști, eram chiar la birou, când intră unul dintre managerii de departament de la eMAG care se ocupă de aducerea în țară a produselor branduite A+. Profitând de ocazie, i-am arătat două modele și dacă sunt bune de ceva, că în general nu am încredere în produsele foarte ieftine – e o loterie – poți să cumperi produse excelente sau niște praștii care nu valorează nici prețul acela mic. Omul, foarte sincer, mi-a spus că ar fi excelente căștile SBG1, i-am spus hai, mă, la prețul ăla chiar așa să fie (erau și mega reduse, la vreo 90 lei, în oferta de ziua eMAG), dar tot am dat comanda, ar fi fost motiv de glume, ori dacă chiar nu erau bune, apelam la retur.

Și l-am primit.

Vreau să spun că sunt excelente. Sunetul este mai tare și mai clar decât pe lăudatele Philips SHL3850NC, serios! Pe laptopul de serviciu, dacă ascult muzica tare, gâfâie cele Philips. A+ SBG1-ul în schimb nu are nicio treabă. Nu are sistem de anulare al zgomotului, dar dacă le dai suficient de tare e OK.
Colegii mai spuneau că nici nu se aude prea tare ce melodii ascult 🙂

În rest, calitatea construcției foarte bună. Capacele căștilor sunt dintr-un plastic ușor cauciucat, buretele e moale, stă bine pe ureche – poate un pic prea strâns – dar nu am ce să reproșez căștilor pe partea de construcție. Mă supără un pic că din brațul de susținere iese oleacă cam mult cablu de legătură spre boxele căștilor, dar sunt eu paranoia probabil pe această parte.

Bateria, fiind căști wireless, autonome, până acum a ținut mult. Adică nu mi s-a descărcat niciodată într-un regim de utilizare normal, cu băgat la alimentare când nu ascult muzică și la 3-4 ore de muzică pe zi, acasă. Un alt avantaj este că încărcarea este pe microUSB, cred că se poate alimenta și de la un powerbank, când e nevoie.

Una peste alta sunt surprins de aceste căști. Să vedem acum fiabilitatea lor 🙂

UPDATE: După jumătate de an, mi-am mai comandat o pereche de astfel de căști. Sunt cele mai bune pe care le-am avut vreodată.
Am mai cumpărat o pereche să nu le mai iau mereu cu mine de la muncă – acasă.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

6 comentarii

  1. Salut , cum s-au comportat castile per total ? Le mai ai ? (desi nu cred) vreau si eu o pereche si vreau o parere de la cineva care le-a avut

    • Prima pereche după ceva timp s-a rupt la o cască, dar probabil nu am fost nici eu prea atent. Cum scriam în update, am mai cumpărat o pereche de același tip. Dpdv sunet sunt cele mai bune căști pe care le poți cumpăra de banii ăștia. Sunt aproape de niște Senheisser pe care le-am avut acum câțiva ani, cu avantajul că sunt și wireless și mai ușoare pe ureche. Go for it.

  2. salut. tocmai ce mi-am luat o pereche dupa ce m-a convins articolul tau. ce m-a surprins foarte placut pe langa calitatea sunetului a fost faptul ca functioneaza fara probleme pana la 100 de metri distanta de telefon (fara obstacole). joase excelente, inaltele parca usor fade dar folosite impreuna cu poweramp pe android si reglajele aferente, iti pun un zambet tamp pe fata.

  3. Salut.aveti idee daca aceste casti se gasesc si in alte tari?de ex.in Germ?sau dacaacest brand s-ar numi altfel?m-ar interesa sa le gasesc pe ebay sau amazon…multumesc!

  4. Cu ce adaptor bluetooth le folositi? Am incercat cu ASUS BT-400, se conecteaza relativ repede, dar sunetul se aude cu intreruperi (indiferent de portul usb sau distanta). Aveti idee ce pot face? Multumesc anticipat!

    • Am folosit adaptorul bluetooth inclus in PC(sistem branded Asus) sau in laptop. Cred ca problema vine mai degraba de la casti decat de la adaptor, as testa cu alte device-uri pe bluetooth daca se intampla la fel sa piarda conexiunea. Dacă da, aș returna căștile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*