Căști Razer Kraken Tournament

Perioada aceasta de work from home am împărțit-o destul de des în call-uri și asta venise și cu necesitatea unor căști care să posede și un microfon. Seara mai jucam un FIFA cu băieții în versiunea 11vs11, iarăși aveam nevoie de un microfon, că era aiurea cu căștile de la telefon.

Parcă căștile bluetooth SBG1 de la A+ din care cred că am vreo 4-5 bucăți deja nu se conectau foarte bine la desktop (se auzea un bârâit continuu), așadar am avut nevoie de o pereche nouă de căști, de preferat și cu un sunet mai bun.

Așa am ajuns la aceste căști Razer Kraken pe care mi le-am cumpărat chiar înainte de ziua mea. Nu am stat mult să mă uit peste, mi se părea că prețul e bun, review-urile sunt OK, așa că am dat comanda, mai ales că era și la o reducere bunicică (330 lei, prețul mediu am văzut că e cam 450 lei – vezi preț și stoc aici).

Cutia căștilor este una care oferă un unboxing plăcut

Conectivitatea căștilor la desktop o realizez prin USB, are o consolă tip telecomandă care suportă niște funcții de reglare sunet, bass și efect THX (whatever that means). Tot pe această telecomandă consolă există și un buton de audio off.
Reglarea sunetului și comutarea ON/OFF a microfonului se poate face și de pe fir, ceea ce uneori m-a derutat, că nu înțelegeam de ce am microfonul oprit.

La maneta de la PlayStation căștile se conectează bine fără acest hub.

Un lucru foarte important pentru mine datorită pisicilor care mi-au mai distrus căști pe cablu (printre care și două căști Senheisser) este că un material textil îmbracă cablurile, astfel protejându-le de rosul pisicilor dar și de alte rupturi accidentale.

Microfonul se aude clar, dar putea să se audă mai tare

Sunetul în microfon am primit feedback că se aude excelent chiar și la vocea mea care suportă o dicție îmbunătățită, iar sunetul pe care îl aud și eu în muzică sau în jocuri este foarte bun.
Mi s-a părut însă când am tras voce pentru un clip că totuși sunetul s-ar putea auzi mai tare, că e cam aiurea să vorbesc tare (oricum vorbesc tare).

O altă chestie bună a microfonului din construcție este brațul flexibil și care se poate împinge înăuntru în căști atunci când nu îl folosești.

Căștile sunt foarte mari și suprimă zgomotul extern

Cupele căștilor sunt rotunde și sunt foarte mari – acoperă bine urechile mele la fel de mari, ceea ce însă incomodează atunci când ai de discutat. Primesc feedback că vorbesc prea tare și deranjez sala cealaltă de ședință 🙂

Practic nu îmi dau seama că eu vorbesc foarte tare datorită faptului că dacă îmi acopăr ambele urechi nu mai am feedback-ul propriu. Nu știu cum să reglez asta.

Poate e senzația mea, dar mi se pare că arăt ridicol că căștile acestea supradimensionate în call-uri, așadar am început să nu mai ofer imagine.

Video Razer Kraken Tournament

https://www.youtube.com/watch?v=HbgnbCl4I34

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 comentariu

  1. O să le încerc și eu. Nu am pisică, am cățel. 🙂
    Eu am o problemă, nu mă pot concentra dacă este gălăgie, deci îmi doresc ceva care să elimine cât mai mult din sunetele exterioare, dar să nu mă coste un rinichi. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*