Căști Philips SHL3850NC – cu noise cancelling

Mi-au venit zilele trecute căștile Philips SHL3850NC comandate de la eMAG. Am căutat niște căști ceva mai bune, pentru că la birou le-am cam stricat pe toate pe care le-am avut – fie le-am rupt, fie au ros pisicile cablurile. Am avut niște Senheisser pe la 450 lei la care pisicile le-au rupt cablurile, incredibil.

Căștile nu acoperă toată urechea, stau puțintel cam strâns pe ureche dar calitatea sunetului este foarte OK, mai ales că eu ascult muzică de pe Youtube și nu de prin alte surse care ar putea fi mai de calitate. Nu am căutat neapărat cu noise cancelling, am avut în general criteriul preț – sub 250 lei. Așa că, atunci când am văzut că de banii aceștia poți avea și opțiunea de anulare zgomot ambiental, nu am stat prea mult pe gânduri.

Cum spuneam – sunetul este OK, dar nu știu de ce mă așteptam ca opțiunea de anulare zgomot ambiental să fie gata încorporată, de fapt pentru asta e nevoie de o baterie AAA, dar baterii ieftine găsesc la IKEA – mereu iau câte o duzină. Cu opțiunea de anulare a zgomotului activă, bateria ține 2-3 zile. Acum, depinde foarte mult de cât de mult asculți la căști, dacă uiți activ noise cancelling-ul sau dacă pur și simplu ai niște baterii bune sau mediocre.

În rest, ce mă deranjează la toate căștile cu fir este că au și cablul scurt dar și foarte subțire și extrem de firav. Pare a fi un complot pentru trecerea pe căști wireless.

După toată experiența cu cablurile roase de pisici, totuși nu am cumpărat echivalentul de căști wireless pentru că nu sunt prea sigur de capabilitatea laptopului de la birou de a fi pe bluetooth. Acasă am deja ceva căști wireless, dar sunt niște ieftinături care sună la fel ca prețul plătit – Logic LH-50 sau 60, nici nu mai știu, luate de la un coleg care nu mai avea nevoie de ele, că cică aveau lag în jocuri, și nici nu sunt prea bune, au ceva zgomot în idle.

Opțiunea de anulare a sunetului la aceste căști Philips, în birou, nu este cine știe ce. Totuși, cel mai bun experiment e seara, cu geamul deschis, când auzi sunetul de fundal din trafic și activezi imediat opțiunea de noise cancelling. Se simte imediat. Acasă e altceva, la birou deși mai anulează din zgomot, mai ales din cele mecanice, probabil că se comportă ca cele mai ieftine căști cu noise cancelling.
E o chestie deranjantă însă la opțiunea această când o ai activată. Dacă îți bați în căști se aude un sunet dubios. Bine, nu e ca și cum ai dat mereu în căști, dar dacă se lovesc căștile de ceva, se aude acel zgomot. De exemplu, când te pui în pat, și lovești căștile de pernă sau de altceva.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

3 comentarii

    • Cât se poate de serios. Dar e una singură de vină(dintre pisici), are la activ pe lângă căști și câteva cabluri de iphone, niște încărcătoare de laptop, mai nou văd că atentează la cablul de alimentare de la fierul de călcat. Nu știu ce să-i mai fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*