Cardul Curve – toate cardurile într-unul singur

Curve este cea mai nouă aplicație fintech care prinde popularitate în România dar și în Europa. Spre deosebire de Revolut, care în sine concurează cu serviciile bancare, Curve este un produs diferit.

Obiectivul acestei aplicații bancare este de a îngloba sub un singur card emis de Mastercard și o singură aplicație toate cardurile bancare pe care le folosești în mod regulat. Curve este soluția pentru cei care se plâng că au ajuns să posede prea multe carduri.

Funcționalități principale Curve

  • acces de pe un singur card la toate cardurile bancare emise sub siglă Visa sau Mastercard
  • conversie automată valutară la un curs excelent (cu limită pe conturile gratuite)
  • aplicație care oferă câteva funcționalități suplimentare

Fă-ți cont gratuit în aplicația Curve și primești 5 lire (27 lei) la prima plată cu cardul folosind la înregistrare codul NBY3OK3D

Practic principalul avantaj al aplicației bancare Curve este că prin cardul pus la dispoziție de către ei poți să ai acces la toate cardurile tale. Pur și simplu plătești cu cardul Curve, iar din aplicație setezi contul bancar din care se debitează tranzacția, fie că este el un cont de la o bancă clasică cum e ING sau un cont Revolut.

Pe lângă funcția de wallet, care înglobează toate cardurile bancare, Curve oferă și beneficii precum cashback în primele 3 luni la retaileri populari (sau permament pe planurile plătite) dar și în anumite limite costuri de conversie bancară mai reduse față de cele practicate de bănci, exact ca Revolut.

Revenind la funcția majoră Curve – aceea de a îngloba sub un singur card toate cardurile tale – beneficiul din aplicație este că tu setezi de pe card se debitează tranzacția. Interfața și aplicația este suficient de simplă.

Există și o funcționalitate de tip „Go back in time” prin care o tranzacție debitată pe un anume card poate fi reversată și re-debitată de pe un alt card, util în situațiile în care ai uitat schimbarea cardului.

Aplicația în sine nu este foarte complicată. Ca funcționalități are o parte de statistică similară cu cea din Revolut, dar și aceasta devine relevantă pe măsură ce folosești mai mult cardul. Moneda principală a aplicației este GBP (lire sterline).

De curând a fost introdusă și opțiunea de a trimite bani. Cum numărul de utilizatori ai aplicației Curve nu este foarte mare, momentan nu o văd foarte relevantă. Ce este mișto este că practic poți trimite bani de pe toate cardurile.

Personal mi-am adăugat în aplicația Curve două dintre cele 3 carduri principale de pe care cheltuiesc: un card Revolut și un card ING.

Verificarea cardului Revolut a fost destul de simplă. La ING a trebuit să intru în aplicația HomeBank pentru a vedea în detaliile tranzacției un cod secret pentru verificarea cardului (similar cu procedura de la PayPal). Aș fi încercat să adaug și cardul de bonuri de masă de la Sodexo, care este și el emis sub licență Mastercard, dar din păcate nu l-a acceptat.
Cardul Revolut l-am adăugat încă de când am făcut contul în aplicație, așadar a fost cel mai simplu.

Funcționalitatea de cashback este excelentă

Un alt beneficiu important este că în primele 90 zile de la activarea contului aplicația promite cashback 1% de la o serie de retaileri importanți. Eu am ales să primesc discount de la Carrefour, IKEA și Lidl, dar nu știu dacă voi beneficia semnificativ de acest discount pentru că nu plănuiesc achiziții mari perioada următoare. În orice caz, pentru cumpărăturile de Crăciun și Revelion poate fi util, iar comercianții prezenți sunt absolut excelenți.
Cashback-ul e mișto că se adaugă imediat.

Trebuie să fiți atenți când vă alegeți comercianții la care se face cashback-ul, pentru că acești comercianți în perioada promoțională de 90 zile de la deschiderea contului nu pot fi schimbați din aplicație.

Comercianții la care am ales să primesc 1% din valoarea cumpărăturilor înapoi
Comercianții la care am ales să primesc 1% din valoarea cumpărăturilor înapoi

Cât costă cardul Curve?

Utilizarea Curve este gratuită, dar cu anumite limite.

În principiu, un utilizator obișnuit nu va depăși acele limite, dar pentru acei utilizatori care tranzacționează sume mari există un plan premium (denumit Curve Black) care costă 9.99 EUR pe lună și oferă cashback permanent pe sumele cheltuite la trei comercianți, dar și tranzacții la cursuri ca ale celor de la Revolut pentru sume mai mari.

Adunând beneficiile de la înscriere prin codul NBY3OK3D și câteva tranzacții cu cashback, în realitate sunteți plătiți ca să faceți tranzacții prin Curve. Iar faptul că printr-un singur card aveți acces la toate celelalte cardurile e foarte util.

Cardul Curve pentru a fi folosit nu trebuie alimentat (fără top-up)

Fiind un portofel virtual, cardul Curve nu trebuie alimentat. Debitează el în timp real suma corespunzătoare fiecărei tranzacții direct de pe cardul setat din aplicație ca sursă de fonduri pentru plată.
Are și o funcționalitate de Curve Cash, unde practic primești bonusul la înscriere (detalii câteva rânduri mai jos) sau cashback-ul.

Cum arată cardul Curve gratuit?

Cardul Curve vine într-un plic care seamănă cu cel de la Revolut
Card Curve

Cardul Curve în sine are un design asemănător celor premium de la Revolut, cu numărul cardului și numele titularului inscripționat pe partea din spate. Are un aspect metalic prin design, dar în sine cardul pe planul gratuit este un plastic ca al oricărui card, fără embosări.

Cardul a ajuns în aproximativ 10 zile prin poșta română de la comandarea cardului din aplicație, complet gratuit. Nu a venit ca scrisoare recomandată sau altceva, pur și simplu a fost lăsat plicul negru care conține cardul în cutia poștală. De altfel exact cum se întâmplă la Revolut când comanzi cardul gratuit.

De spus este că atunci când îți faci contul ți se va face o debitare de pe un card existent pentru verificarea datelor, sumă ce se rambursează aproape imediat. În cazul meu a fost vorba de 0.40 lei. Personal aș recomanda adăugarea unui card Revolut în aplicație. Este posibilă și adăugarea unui card virtual Revolut.

Bonus 5 GBP (aproximativ 27 lei) la înscriere

Aplicația se poate descărca de pe acest link. Dacă introduceți la înscriere codul NBY3OK3D veți primi bonus 5 lire sterline la prima plată pe care o veți efectua cu cardul, pe lângă trimiterea gratuită acasă cardului.

Revolut sau Curve?

Deși în sine aplicația Curve oferă prin cardurile tale existente tranzacții la cursul interbancar, pe planul gratuit această opțiune vine cu o limitare în echivalent a 500 lire lunar. Așadar, dacă ai o achiziție mai mare de făcut (exemplu: bilete de avion, o vacanță mai lungă în străinătate), tot cardul Revolut este opțiunea numărul 1.

De aceea, eu nu văd Curve ca un concurent Revolut, mai degrabă văd Curve ca un integrator între cardurile standard folosite și Curve. Practic, dacă adaugi cardul Revolut în Curve și îi schimbi moneda în care se debitează, ai cursul interbancar de la Revolut fără limite direct în aplicația Curve.

În plus, poți să adaugi în aplicația Curve chiar cardul virtual Revolut. În acest fel poți seta din aplicația Revolut limite și poți controla foarte bine cum se face debitarea tranzacțiilor prin cardul Curve.
Motive ar mai fi multe, dar dacă pentru unii Curve poate fi o alternativă la Revolut, personal consider că aplicația Curve practic conectează mai bine folosirea cardului bancar clasic cu cel din Revolut.

Ce îmi lipsește totuși la Curve este funcționalitatea de a plăti cu telefonul prin NFC, ceea ce nu este posibil. E adevărat, nu plătesc des cu telefonul, dar mi-ar fi plăcut să existe și această opțiune, ca nu doar să nu fie nevoie de un singur card și să am acces la toate cardurile, ci cu telefonul să am acces la toate cardurile.

Fă-ți cont gratuit în aplicația Curve și primești 5 lire (27 lei) la prima plată cu cardul folosind la înregistrare codul NBY3OK3D

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*