Bulele sunt nasoale, dar ne închidem singuri în ele

Cum spuneam, zilele trecute am avut o discuție în contradictoriu pe internet cu cineva care se plângea că un vecin făcea gălăgie la o oră care nu era pe placul respectivului. Asta e, discuție în contradictoriu, știu că e nasol, uite argumentele pentru care cred că nu ai dreptate.

Moment în care când apăs enter la un comentariu și nu se duce, dă cu eroare. OK, și-o fi dat seama omul, o fi șters postarea. Hai pe profil, să-i spui în privat ce aveai de terminat și aia e. Ia profilul de unde nu-i.

Îmi dau seama că mi-a dat block.

Cam așa funcționează mai nou internetul. Când nu avem dreptate – sau poate că avem și vine cineva și arată o altă perspectivă a lucrurilor – avem tendința de a fugi de opinia respectivă.
Așa ajung oamenii să se uite la Antena 3, să accepte manipulările – toate pentru că li se servește o opinie care este pe placul lor.

În unele situații nici nu trebuie să aibe cineva dreptate. De multe ori șansele sunt ca într-o discuție toată lumea să greșească. Dar lumea nu a avansat prin a fi toți de acord cu un lucru. Lumea este despre provocări, o luptă constantă între argumente, demonstrații – iar când nu ajunge să demonstrezi că ceva e așa – să arăți concret.

Nici nu trebuie să fii de acord cu cei din jur, trebuie doar să le accepți părerile, ca să nu spun că e suficient și să tolerezi opinii.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!2 Comments on Bulele sunt nasoale, dar ne închidem singuri în ele

  1. Asta e unul dintre motivele pentru care comentez din ce in ce mai rar pe Facebook la postari personale. La alea de pe grupuri nici nu ma mai obosesc pentru ca de-a lungul timpului am avut de-a face cu tot felul de cretini si idioti. Prefer sa ignor si sa-mi vad de ale mele. E mai sanatos asa.

  2. Citez din ce-ai scris ….li se servește o opinie care este pe placul lor. Pana la urma unde este manipularea vis a vis de antene. Asta tine de economia de piata, de cerere si oferta. Nu sunt mare consumator de TV pentru ca e un hot de timp si pentru ca nu inveti mare lucru. Asta nu ma face sa nu-i admir pe cei de la antene din punct de vedere al capacitatii de a face un purcoi de bani cinstiti. Reteta e foarte simpla si anume au credibilitate si o anumita ”echidistanta” ghidata care place la public.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*