București este orașul din Europa cu cea mai mare creștere a numărului de turiști străini

Într-un top global publicat zilele trecute de către Mastercard cu cele mai populare destinații turistice din lume, Bucureștiul a reușit să se claseze pe locul 1 cu o creștere anuală de 10.4% în ceea ce privește numărul de turiști străini care ajung în Capitala României.

Chiar dacă numărul de turiști străini nu este semnificativ de mare pentru a fi una dintre destinațiile de top din Europa, premisele sunt destul de bune, așadar mă aștept ca în București pe viitor să se extindă atât lanțuri de hoteluri cât și companii aeriene.
În urma Bucureștiului din punct de vedere al creșterii vin orașe precum Lisabona, Varșovia, Sofia sau Budapesta.

Cu 19.41 milioane de turiști, capitala Thailandei – Bangkok a fost destinația internațională cea mai vizitată. Următoarele orașe în top ca număr de turiști sunt Londra (19.06m), Paris *(15.45), Dubai (14.87m), Singapore (13.11m). Singurul oraș din top 20 global care are o scădere a numărului de vizitatori estimată pentru 2017 este New York – cu o scădere estimată de 2.4%.

Numărul mare de turiști nu are neapărat de a face cu suma de bani cheltuită, de exemplu în Bangkok turiștii au lăsat 14.1 miliarde de dolari, în comparație cu 28.5 miliarde de dolari în Dubai.

Întregul raport este disponibil aici (PDF).

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*