Se ascute competiţia pe zborurile interne: Blue Air va introduce cursa Bucureşti – Oradea

Nu pot decât să mă bucur că tot mai multe oraşe din România sunt legate de mai multe companii aeriene de Bucureşti. Din Cluj Napoca spre Bucureşti zboară TAROM, Blue Air şi Wizz Air, din Timişoara spre Capitală TAROM şi Ryanair, din Iaşi spre Bucureşti TAROM şi Blue Air. Ba mai mult, avem şi zboruri între oraşele mari din România, care nu trec prin Bucureşti, Iaşi – Cluj – Timişoara sau rutele spre Constanţa oferite de Blue Air. Preţurile, o dată cu intrarea competiţiei, sunt acum mai abordabile de către clienţi, nu mai trebuie să dai întotdeauna sute de euro pentru a zbura dus-întors între două oraşe din ţară.

Ieri, Blue Air a anunţat începerea curselor aeriene dintre Bucureşi şi Oradea începând cu 15 decembrie 2016. Blue Air, din Oradea, va opera şi zboruri spre Torino şi, sezonier, spre Constanţa. Competiţia celor de la Blue Air pe ruta spre Oradea, evident, este TAROM.

Cât despre TAROM, mă surprinde avalanşa de ştiri negative despre companie. De exemplu, zilele trecute auzeam în treacăt, la radio, o ştire cum că avioanele TAROM sunt mai vechi decât maşinile Românilor.
TAROM are o flotă de 23 avioane, cu o vârstă medie de 15.9 ani. În comparaţie, Blue Air, are în prezent 24 avioane, cu o vârstă medie de 23.6 ani, însă despre asta nu s-a vorbit în ştire. Nu poţi să ai asemenea ştiri, să dai într-o companie, fără a o pune în context.
Flota celor de la Wizz Air are o vechime medie de puţin peste 4 ani, Lufthansa 10.9 ani, Air France 11.7 ani, KLM 11.1 ani. Am călătorit spre Statele Unite atât cu British Airways cât şi cu KLM. Ambele avioane, Boeing 747, cu o vechime de 24, respectiv 27 ani.

În altă ordine de idei, astăzi toate biletele de avion Blue Air sunt la 20% reducere. Puteți să luați bilete de avion la prețuri excelente, mai ales dacă plecarea nu este imediată.

 

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*