Black Friday devine un eveniment 100% eMAG. Și nu știu dacă e bine sau nu pentru piața online.

Am citit puțin comunicările magazinelor online cu referire la Black Friday și mi se pare că niciodată în anii ăștia nu a fost atât de slab, nici măcar acum vreo 4 ani când eMAG a surprins pe toată lumea și a mutat data Black Friday cu o săptămână mai devreme.

Și e amuzant că toate magazinele online încep sau au început Black Friday-ul ăsta fiecare în ritmul său. La Flanco e de câteva săptămâni deja Black Friday, Altex/Media Galaxy va începe mâine încă un Black Friday, Elefant înțeleg că încep și ei mâine, Cel a avut un Black Friday în 10-13, dar are are și în 17.

Adică magazinele nici nu se mai chinuie să găsească o altă umbrelă de campanie. Oare chiar au impresia că vând mai mult datorită faptului că numesc campania Black Friday sau pentru că oferă o reducere?

Și în condițiile astea e o luptă degeaba. eMAG câștigă prin neprezentarea celorlalți. Sigur, eMAG alege în competiția asta uneltele, terenul de joacă și ora de disputare a partidei, dar dacă tot te prezinți, măcar încearcă să câștigi.

Cred că la etajul 5 din Swan Office Park oamenii își freacă mâinile și singura emoție e legată de capacitatea pieței de a cumpăra volumele anunțate nu dacă competiția va lua prea mult din plăcintă. Și desigur, de logistica internă, cu tot ce înseamnă ea (site, after sales, livrare).

Sincer, nici nu știu dacă să mă bucur sau nu. E nesănătos și super riscant să muncești 3-4 luni pentru o singură campanie și să comprimi vânzările atât de mult, dar și dacă participi, fă-o cum trebuie.
Cum spunea Bogdan(deși nu sunt de acord 100% cu el), or să ajungă să vândă toți prin marketplace.

Dar da, Cezarul și-ar lua ce-i al Cezarului la cum se prezintă situația.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*