Becuri LED inteligente – Merită?

De ceva timp cochetez cu ideea de a automatiza mai multe lucruri prin casă. Am achiziționat deja două Google Home Mini, am și un Chromecast luat a doua oară când am fost în State și pare că se înțeleg între ele foarte bine deviceurile de la Google.

Cam următorul pas în automatizarea de pe acasă ar părea achiziționarea unui sistem cu becuri inteligente – de tipul Philips Hue. Îmi place ideea că le poți controla și din smartphone, dar și cu întrerupătoarele clasice care se transformă în telecomandă.

Sigur, se pot controla și cu control vocal legat la Google Home, dar parcă nu mă văd spunând Ok Google, turn off the lights in dormitor. Doar în cazuri extreme vorbesc cu Home Mini-ul…Hey Google, find my phone please.

Mă uitam zilele trecute și după niște variatoare de tensiune pentru a controla becurile și a face iluminat cu intensitate diferită. În unele situații parcă ai nevoie de lumină mai puțină, în altele doar de prezență, dar în momentul în care citesc sau lucrez la ceva aș vrea să am o intensitate luminoasă mai mare.

Un variator astfel de tensiune mi s-a părut scump și destul de nepractic. Adică nu are buton clasic de on/off, iar Philips Hue vine cu o telecomandă prin care controlezi atât intensitatea luminoasă cât și stadiul on/off. Sigur, Philips Hue, chiar și un starter kit este mult mai scump, dar cam așa se întâmplă cu tehnologia.
Mai este interesant și becul SceneSwitch de care am văzut la Radu, dar încă din ziua în care a publicat el articolul produsul a stat out of stock.

În plus, parcă atunci când suntem plecați de acasă am vrea să păstrăm un bec aprins pentru pisici între anumite ore, ca să nu le stricăm ritmul după care au fost obișnuiți. Așa că tot Philips Hue pare soluția potrivită. Cum suntem și cu bucătăria în renovare, nu sună rău nici o aplică inteligentă, tot de la Philips Hue.

Voi aveți sisteme de tip Philips Hue? Cum vă înțelegeți cu ele, merită?

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 comentarii

  1. Am niste TP Link-uri. Meh, sunt ok, RGB, dar atat. Prefer sa fac treaba manuala. E drept, controlez de pe telefon, nu de pe Google Home. Ah, iar daca pica curentul… are toate sansele sa se reseteze.

    • Între timp până sâmbătă ar trebui să îmi ajungă 3 becuri Hue (albe), cu bridge-ul și variatorul 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*