Barcelona ca destinație de concediu după referendumul de independenta?

Lucrurile par să se complice un pic pentru turismul din Europa, o dată ce Barcelona nu prea mai este atât de atrăgătoare (pentru mine) după toate turbulențele astea politice. Mă bucur însă că am reușit să vizitez orașul catalan când încă lucrurile erau destul de safe acolo.

Sigur, de ani de zile era mișcarea aceasta de independență, dar pe de altă parte atât Spania depinde de Barcelona, cât și Barcelona depinde economic vorbind de Spania.

Din punctul meu de vedere, ar fi stupidă o separare, dar până la urmă ei știu mai bine.

Revenind asupra turismului, acum niște ani se plângeau locuitorii Barcelonei că parcă sunt totuși prea mulți turiști. Ei bine, cred că dacă lucrurile astea turbulente continuă, din punct de vedere politic, mai puțină lume va lua în calcul Barcelona.
Nu pentru că ar fi nesigur, dar parcă nu ai vrea să ai riscul unui concediu stricat din cauza anumitor proteste și/sau greve.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

8 Comments on Barcelona ca destinație de concediu după referendumul de independenta?

 1. Fost, plăcut acolo. 2, 3 stegulețe mici cu independența pe acolo și atât. Lumea fericită, liniștită, pusă noaptea pe distracții.
  Unii localnici mai discutau, dar nimic agresiv. Macar de-ar fi probleme d-astea si sa nu fie terorism…

  • @Marius: Treaba cu steagurile e peste tot. Si pe la noi dai peste steaguri locale la orice pas si pentru ca sunt multi imigranti prin Palma cel putin, in cartiere marginase, e un amalgam de steaguri sudamericane si europene pe la balcoane.

   @Claudiu: Catalunia in general a pierdut deja la modul iremediabil o serie de lucruri extrem de importante. Un procent, deocamdata mic, dintre cei care aveau vacante platite pentru iarna asta pe acolo au renuntat deja la ele. Vreo 1000 de firme au mutat deja sediul social si fiscal de pe acolo, iar batalia cea mai mare se duce pe sectorul de consum. Mai devreme am citit ca in Mallorca (unde vin o gramada de marfuri via Barcelona si implicit produse in Catalunia) exista o preocupare foarte mare in randul distribuitorilor fiindca de cand cu povestea asta s-a trecut la un boicot tacit al tuturor marcilor pe care consumatorii le asociaza intr-un fel sau altul cu Catalunia.
   Ori aici o sa fie in definitiv adevarata problema fiindca deocamdata nu vorbim de o zona de conflict si nu cred c-o sa vorbim vreodata. Or sa fie ceva incidente, dar destul de izolate si foarte punctuale. Totusi cei care au promovat politica asta separatista au ajuns sa se saboteze singuri din punct de vedere economic si astfel or sa fie incapabili sa mai ofere pe viitor acelasi standard de calitate in ceea ce priveste turismul sau orice alt sector de servicii. Lumea mergea mai mult la Barcelona si nu in Almeria de exemplu pentru simplul fapt ca existau niste standarde calitative ce in curand n-or sa se mai aplice.

  • Stegulete sunt mereu, dar asta e normal, fiecare regiune din Europa are steagul ei arborat, apoi steagul tarii si steagul UE. Ce m-a distrat cel mai mult a fost ca mai toate afisele scrise in catalana (bolduit), spaniola si engleza.

 2. Eu cred ca atat timp cat nu e razboi, orice destinatie se poate vizita. Vrei sa zici ca nu o sa mai vizitezi orasele unde au fost atentate? Ca asa nu mai vizitezi nimic prin Europa, in US se impusca aia intr-o veselie, prin Asia nu stii ce lovitura de stat se poate intampla…

  • Nu, în niciun caz, nu o să renunț la a-mi trăi viața pentru că niște idioți au altă opinie de cum ar trebui planeta să fie. Dar acolo unde problema este de ordin politic, și sprijinită de mase de oameni – îi voi evita, pentru că sunt riscuri previzibile.

 3. Si cum vine asta in momentul in care ai bilete catre Barcelona peste 2 saptamani. Cred ca zic pas din mai multe considerente si prima e legata de incertitudinea din regiune. N-as vrea sa cheltui niste bani ca sa nu pot sa fac tot ce mi-as dori. Mai bine pierd acum 100 de euro si aia e.

  • Dacă ai biletele de avion deja luate, caută cazare la care plătești doar acolo și vezi care este evoluția lucrurilor. Nu cred că zborurile s-ar anula.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*