Automate de reciclare PET-uri și doze aluminiu la Kaufland

Am fost zilele trecute pe la Kauflandul din Bucureștii Noi și am văzut că au apărut iar ceva noutăți prin zonă. De data aceasta este vorba despre un automat de reciclare în parcarea magazinului, automat în care poți „băga” PET-uri și doze, urmând ca aparatul să elibereze un cupon valoric.

Cât am stat prin Danemarca nu au existat doze sau PET-uri pe care să nu le fi reciclat, pe acolo echivalentul pentru un flacon banal reciclat sau o doză fiind cam de 70 bani. Iar la un six pack de bere asta deja înseamna o bere. Dezavantajul era că doza sau PET-ul trebuiau introduse fără să fie compactate, pentru că se scana un cod (un fel de QR) care valida tipul de PET/doză. La fel pare din instrucțiunile de utilizare și automatul de reciclare Kaufland…

Din păcate automatul de reciclare de la Kaufland pare că eliberează cupoane valorice cu care pot fi cumpărate doar anumite produse, dar este oarecum de înțeles, nexistând un program guvernamental în acest sens.

Pe lângă centrul din Bucureștii Noi, pare că mai există astfel de puncte de colectare PET-uri și în alte trei magazine Kaufland din București și că ar fi un program mai amplu prin care sunt așteptate astfel de aparate de colectat deșeuri reciclabile în toată țara.

În orice caz, bravo Kaufland pentru că este (cred) singurul retailer care se implică activ în reciclare. Ar trebui să o facă primăria, dar la mine în cartier inclusiv reciclarea selectivă de acum câțiva ani nu se mai aplică…

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*