Auchan semnalizează produsele fabricate local

De regulă, încerc să cumpăr mai mereu produse cu origine din România, iar când am de ales între produse din țară, prefer să cumpăr produse care sunt fabricate cât mai aproape de casă. Asta, desigur dacă diferența în calitate și preț nu este într-o marjă mai mare de vreo 30%. În căutarea mea, nu înțeleg mai niciodată de ce în plină vară avem roșii din Polonia sau Olanda (cele din Olanda sunt mai bune, cele din Polonia foarte fade – noroc că nu erau din Turcia), usturoiul care arată frumos de ce este din China sau ceapa tot de pe alte meleaguri. Sunt legume care, mai ales vara, pot fi crescute cu succes în România.

În concediul ăsta petrecut acasă, când m-am dus de fapt să instalez un hidrofor, am avut mai multe drumuri pe la Auchan-ul din Satu Mare. De ani de zile nu am mai intrat într-un Auchan, când locuiam prin Timișoara era destinația de cumpărături, fiind în Iulius Mall. Ei, m-a surprins o chestie, anume afișarea pe lângă preț a unei etichete pentru (unele) produse fabricate prin zonă. Nu știu dacă chestia este extinsă la nivel de țară, dar în orice caz, este un argument extrem de bun pentru mine în a cumpăra un anume produs.

Ceea ce este o chestie foarte faină. Eu v-aş recomanda pe viitor să cumpăraţi cu precădere produse locale, sau măcar din ţară, atunci când diferenţa de preţ şi calitate nu este prea mare.

Voi aţi mai văzut astfel de semnalizări la hypermarketuri sau la alte magazine Auchan?

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

2 Comments on Auchan semnalizează produsele fabricate local

    • Da, am văzut, de la Kaufland îmi fac de regulă cumpărăturile. Din păcate mai ales la raionul de legume-fructe mă surprinde cât de puţine produse din România au.
      La fel şi la Lidl, unde aş fi curios de proporţia produselor din afara ţării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*