Avantaje și dezavantaje când vine vorba de sistemele Apple

Acum vreo 3 ani și jumătate mi-am cumpărat un iMac de la Apple, versiunea late 2012. Mi-am dorit un sistem desktop care să meargă perfect și oarecum exact asta am obținut. La muncă folosesc un sistem cu Windows și cred că nu m-aș putea descurca cu sistemul de operare Apple în ce am de făcut. Merge impecabil de când i-am pus și un SSD.

Cu un Mac este perfect atunci când vine vorba de navigat pe internet sau vizualizat poze, filme, șamd. Displayul integrat în iMac este pur și simplu genial.

Acum, dacă treci de sfera browsing și vrei să intri în zona de divertisment, jocurile pe Mac pur și simplu nu prea merg, pe lângă că nu prea sunt. Mă chinui pe setări relativ minime în X Plane, Flight Simulator nu există pentru Mac (ce surpriză, e dezvoltat de Microsoft). Altfel, dacă aș intra în zona work, Excel e mizerabil pe Mac. Alte jocuri pe care le-am mai încercat: Cities in Motion, Football Manager, Goat Simulator 🙂 , Civilization, Cities: Skylines, Firewatch (nu l-am terminat), Europa Universalis (fain joc!).

Ce e mișto pe un sistem Apple este că merge constant. Nu gâfâie mai tare decât o face un Windows care a fost lăsat pornit mai multe zile. Constanța e cheia, la fel cum e și cu iPhone-ul: it simply works. Singurul moment când dă semne de oboseală este când pornește ventilatorul, îl aud câteodată și cu căștile puse.

Dincolo de partea de soft, cam tot ce e produs de Apple arată grozav, la fel și calitatea construcției.

Mă uit de ceva vreme la niște sisteme gaming, în care nu aș vrea să investesc prea mult. Mai ales că ultima dată când am investit într-un sistem gaming (de data aia un PlayStation) l-am vândut după câteva luni  din lipsă de timp.
OK, dacă sistemul să spunem că îl găsesc, vine partea cu monitoarele. Mi-ar plăcea experiența de vizualizare echivalentă pe iMac însă un monitor bun este extrem de scump. Un monitor Apple iese din discuție pentru că este exagerat de scump, practic nu vreau să dau atât în mod ideal nici pe întregul sistem gaming 🙂 Plus, m-am obișnuit la muncă și cu două monitoare..

work-setup

Monitorul Dell de mai sus e pur și simplu awesome.

Cred că setup-ul ideal ar fi un desktop PC pe Windows plus pentru portabilitate un Mac. Acum să ai și buget.. 🙂

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

3 Comments on Avantaje și dezavantaje când vine vorba de sistemele Apple

  1. Se intampla sa am si eu niste servere cu Mac la serviciu. Daca nu le dau restart zilnic(merg aproape 24/24) crapa cand mi-e lumea mai draga. Da erori pe finder, nu-mi mai pleaca aplicatiile. Unul dintre ele, daca-l tin prea mult deschis pur si simplu crapa. Fara mesaj de eroare, fara nimic.
    Bine, din punctul meu de vedere, dupa cativa ani buni de tras… bine ca functioneaza. 🙂

  2. In casa am un MacBook si un sistem desktop Lenovo cu Windows 10. Ca si orice alt produs Apple, laptopul arata excelent, finisaje premium, insa cam atat. Sistemul de operare este cu 20 de ani in urma fata de Windows. A trebuit sa cumpar un program pentru a putea folosi sagetile atunci cand vizualizez poze. Mi se pare incredibil ca in 2016 sistemul de operare sa nu vina cu asa ceva. 🙂

  3. Mac nu e pentru jocuri, nu inteleg de ce toata lumea se plange ca nu merg jocurile pe Mac sau ca nu exista cand efectiv n-am vazut nicaieri vreo referinta oficiala sau asociere oficiala a laptopurilor si desktopurilor Mac cu jocurile.
    OSX e facut pentru altceva.
    Cat despre monitoare poti sa legi pe iMac doua monitoare aditionale. Eu mi-am luat de curand un Samsung LED de 21.5″ si l-am pus ca extended monitor pe iMac prin intrarea de D-Sub si via HDMI am legat altceva, iar cand am nevoie schimb doar sursa de intrare in monitor si gata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*