Am testat o spălătorie automată fără perii pentru mașini

Am de obicei trei-patru spălătorii auto la care merg. Cel mai des la spălătoria Petrom de pe Jiului, unde cu două fise îmi spăl singur mașina. Mai e spălătoria auto tunel de pe lângă Promenada sau mai nou am ajuns la spălătoria din incinta Lukoil-ului dinainte de Băneasa Mall, chiar pe dreapta dinspre sensul din București, înainte de giratoriul de intrare în zona comercială. În trecut mai mergeam pe la Petromul de lângă Petrom City, dar durează mult, trebuie să vorbesc cu băieții șamd.
De regulă aș vrea mașina curățată fără să fie nevoie să vorbesc cu „băieții”.

Zilele trecute am trecut pe la Therme și cu ocazia asta am testat o spălătorie auto din zonă. Ce m-a atras la această spălătorie era un comentariu de pe un articol precedent pe subiect similar care menționa existența acestor spălătorii.

Nu am ajuns la spălătoria recomandată în comentariu, dar am ajuns undeva similar. Este chiar la bifurcația aceea mare pe DN unde se unește cu drumul spre Corbeanca și Therme. Se numește Laserwash sau ceva de genul.

Spălătoria în sine este foarte interesantă, iar echipamentul este foarte diferit de cele obișnuite. Practic e un garaj cu un braț mobil care își face toată treaba. Mi se pare că apa vine cu o presiune mult mai mare decât la spălătoriile tunel, iar de uscat cred că era chiar dat totul la o viteză prea mare. Mașina s-a uscat aproape impecabil, e adevărat, ajutat și de cei doi băieți care stăteau afară cu cârpele…

Mașina a mai fost spălată în urmă cu câteva zile, dar a mai plouat prin București. În orice caz, gradul de jeg era relativ la minim.

A costat 15 lei + 5 lei șpagă.

Partea proastă cu această spălătorie era accesul foarte ciudat, din DN. Au montat pe poartă un semn „pe aici se intră în spălătorie”, dar când poarta e deschisă nu ai cum să o vezi. Apoi ieșirea din spălătorie se face din două mișcări, din simplul fapt că e curtea mult prea îngustă.
Să nu mai spun că le-a picat curentul în timp ce eram cu mașina la spălat.  În fine, acestea erau stângăciile punctuale ale locului respectiv.

În general însă pare o idee interesantă spălătoria auto fără perii, doar cu jet de apă și aer.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

1 Comment on Am testat o spălătorie automată fără perii pentru mașini

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*