Am plătit facturile prin Pago

La recomandarea lui Marius, mi-am instalat acum câteva săptămâni aplicația Pago.

Am auzit de foarte multe ori de aplicație, dar cumva nu mi s-a părut că beneficiul pe care îl oferă ar fi atât de mare.

Cel mai mare beneficiu este timpul câștigat

Acum, după câteva folosiri, pot să spun că nu sunt neapărat impresionat de ideea aplicației, dar într-adevăr salvează câteva minute bune atunci când faci plata lunară a facturilor.

De exemplu, acum câteva zile, am plătit 3 facturi dintr-o singură bucată.

Eram și curios cum vor apărea tranzacțiile pe extrasul de cont. S-au făcut 3 tranzacții. Curios e că tranzacțiile au fost autorizate de bancă fără autentificare 3DSecure. Mi-a trimis HomeBank 3 notificări la rând că am făcut plățile. ¯\_(ツ)_/¯

Pago poate ajuta cumva și la gestionarea scadențelor. Adică personal mi s-a întâmplat de câteva ori să uit să plătesc anumite facturi și am plătit inutil niște scadențe.

Mă rog, pentru plăți recurente de valoare mică, cum ar fi abonamentul de telefonie mobilă, acolo am activat Direct Debit.
Dar la facturile care sunt cumva mai fluctuante, nu le voi activa. Vorbesc aici de gaze, electricitate, apă – unde cam vreau să știu de fiecare dată cât plătesc.

Fără comisioane pentru clienți, dar cu limită de 4 facturi lunare gratuite în varianta gratuită

Ce nu prea am înțeles la Pago este de există o limită de doar 4 plăți lunare pe contul gratuit Pago. Adică am înțeles furnizorii Premium și că acolo integrarea cu furnizorul e „mai altfel”. Mă rog, personal pot să zic că îmi sunt suficienți 4 furnizori de utilități: Engie, Hidroelectrica, Raja și am adăugat și Digi.

Nu îmi dau seama dacă Pago percepe vreun comision de la furnizorii de utilități, dar cel puțin în varianta gratuită, Pago nu percepe comision de clientul care plătește prin aplicație.

Integrări în Pago și pentru asigurări, roviniete, taxe pod dar și pentru Ghișeul.ro

Alte chestii pe care le-am văzut prin Pago și ar putea fi utile ar fi asigurările de călătorie, cele RCA, roviniete și taxa de trecere a podului spre mare.
Acum la RCA pentru mine singurul criteriu este prețul. Ce e drept, RCA-ul mai mereu l-am luat de pe eMAG.
De asemenea am văzut o integrare și cu ghișeul.ro pentru partea de taxe locale și partea de reîncărcare cartele prepay.

Bun, acum Pago au și un program de recomandări.
Dacă vă faceți cont accesând acest link, primiți 200 puncte Pago – pe care le veți putea folosi pentru plata facturilor.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

4 comentarii

 1. Mersi de link. Mai vand un pont: pint.ro pentru asigurari. Chiar au cele mai mici preturi, am comparat cu brokeri. Erau si prin afiliere, dar au ceva gen 0.00001%

  • Să vedem în septembrie. Până acum am mers în orb pe eMAG. Probabil mă obișnuisem prost de pe vremea când aveam reducere pe cont și ridicam asigurarea de la 2 etaje mai sus..

  • Nu, nu au comisioane pentru clientul care face plata. Au un model de abonament dacă vrei să plătești mai mult de 4 facturi lunare.
   Mai sunt unii furnizori ceva mai exotici marcați ca fiind Premium.
   Cred că Pago ia defapt comisioane de la furnizorii de utilități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*