Am luat fântână electrică Cat Mate pentru pisici

Tehnologia nu poate să mă ajute doar pe mine ca persoană, așadar de ceva vreme am adus niște lucruri în casă care să le ajute și pe pisici. Și pot să zic că viața pisicilor s-a schimbat în bine de când le-am cumpărat o adăpătoare/fântână pentru apă.

După ce m-am uitat cu zilele peste ce modele sunt disponibile, am ales varianta Cat Mate de la Kerbl(dacă nu e în stoc la eMAG, sigur e aici). A fost în finală cu o variantă ceva mai ieftină, de la un alt producător, dar a câștigat pentru că are atât „cascada” de apă, cât și pisicile pot să bea apă de pe mai multe nivele.

Am avut ceva emoții, având în vedere că una dintre pisici insista să bea apa dintr-un anume bol, iar cealaltă a băut apă din cu totul alt loc.

Totuși, emoțiile nu trebuia să le am pentru că pisicile, probabil atrase de mica cascadă de apă, și-au băgat limbuța imediat în bolul cu apă.

Fântâna are și un filtru, așadar reține cumva praful, dar asta înseamnă că are nevoie și de un consumabil. Am luat o rezervă cu două filtre din start, cutia inițială avea deja inclusă un filtru.

Aveam un mic dubiu legat de adăpătoarea Cat Mate, pentru că unii precizau că ar scoate gălăgie prin pompiță. Într-adevăr, scoate un sunet, dar nu este prea sesizabil, mai ales dacă viteza setată este redusă (are un variator de viteză pompa). Sunetul scos este mult mai neglijabil decât cel produs de o pompă de acvariu, de exemplu.

Cum adăpătoarea lor este pe holul mic, de lângă dormitor, și dormim cu ușile deschise, într-o seară m-am trezit și l-am scos din priză, dar de vreo săptămână, după ce a fost curățat nu mai aud niciun sunet de la el. Presupun că se și reglează în timp. Începe să scoată gălăgie mai mare când rămâne cu mai puțină apă decât ar trebui.

Un alt avantaj al adăpătorii Cat Mate este că are o capacitate de apă de 2 litri, asta înseamnă că nu trebuie să le schimb apa prea des. Fac asta cam o dată pe săptămână, având în vedere și că am început să le dăm apă minerală, în loc de apă de la robinet. Am zis că le dăm apă minerală pentru că dacă noi nu bem apă de la robinet, de ce să o facă ei. De menționat că am făcut schimbarea asta înainte de a cumpăra adăpătoarea iar consumul de apă al pisicilor a crescut foarte mult.

Pompa de apă trebuie curățată dacă se blochează

După vreo 3 luni de utilizare mi s-a întâmplat și mie să nu îmi mai meargă motorașul/pompa de apă, exact ce au reclamat mulți utilizatori ai acestei fântâni. Am desfăcut capacul pompei destul de ușor și am văzut că nu funcționa datorită mizeriei adunate acolo.

Am curățat la jet de apă și cu o scobitoare. Tot nu a vrut să pornească, așadar în timp ce era în priză, cu capacul desfăcut am repornit motorașul cu o scobitoare, efectiv doar băgând scobitoarea ca să ajut pornirea.

CITEȘTE ȘI: TOP PERSONAL – Cel mai bun nisip pentru pisici

Partea totuși bună este că se găsesc de ceva timp și pompițe de apă pentru achiziționat separat, în caz că cedeaza de tot. Aș zice că e puțin probabil, dar la un moment dat l-am schimbat și eu pe al meu. Asta după aproape un an de zile.

Ce se consumă destul de repede sunt acele filtre, care în fapt nu știu cât de utile sunt pentru pisici, cred că mai degrabă protejează motorașul.

În orice caz, după o perioadă mai lungă de utilizare am ajuns la concluzia că în mod ideal, fântâna Cat Mate ar trebui curățată cel puțin o dată pe săptămână.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

4 comentarii

  1. Nivel – niveluri.

    Poti sa imi dai mai multe detalii despre consumul de apa? Pisicile beau mai multa apa daca este imbuteliata? Motanul meu bea apa doar de la chiuveta din baie, asa s-a invatat singur. Problema e ca iarna apa aia este foarte rece. Avand centrala nu pot sa o combin si o pun de obicei in chiuveta sa se acomodeze.

    E interesanta ideea cu fantana. Nu este un pericol faptul ca sta in priza si funtioneaza tot timpul?

    Multumesc!

    • La noi a crescut foarte mult consumul de apă după ce am început să le dăm apă îmbuteliată. Cam după știrile acelea cu apa poluată din București…
      Acum nu știu dacă apa minerală este bună pentru ele, dar sper că e mai bună decât apa cu clor.

      Una dintre pisici a băut apă tot așa, doar de la chiuveta din baie, dar vezi în video că instant a trecut la adăpătoare.
      Nu cred că are nici o problemă că stă în priză tot timpul, principiul pare să fie ca la pompele de acvariu.

    • Aveau o perioadă obiceiul de a roade cabluri, mai ales încărcătoare de telefon, dar de la o vreme s-au dezobișnuit de acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*