Am început să plătesc cu Google Pay prin Revolut

Carduri Revolut - Standard, Premium și Metal
Carduri Revolut - Standard, Premium și Metal

De câteva săptămâni îmi apăruse în telefon aplicația Google Pay, dar nu am băgat în seamă aplicația până nu au început să apară articolele despre lansarea Apple Pay în România.

Mai vorbeam cu unii prieteni care îmi povesteau de cât de minunat e Apple Pay și le spuneam că nu mi se pare neapărat extraordinar, că o perioadă mă plictisisem deja de plata cu ING prin NFC cu telefonul Android.

Bine, îmi plăceau mai degrabă statisticile din Revolut și de aceea renunțasem la a plăti pe vremea aceea cu ING.

Așa mi-am adus aminte că aveam în telefon aplicația Google Pay.

Am adăugat cardul bancar și am folosit de câteva ori zilele acestea plata prin senzorul NFC al telefonului.

Practic, Google Play ar permite plata prin telefon, legând carduri bancare la aplicație, întocmai ca produsul de plată Apple.

Iar Google Pay se conectează cumva cu emitentul cardului, cred că întocmai ca Apple Pay, deci nu se generează un alt furnizor, plățile în Revolut fiind văzute ca și cum ar fi fost făcute efectiv cu cardul.

În fine, avantajul de care mă bucur prin Google Pay este că pot să plătesc cu telefonul cu cardurile Revolut.

Google Pay teoretic în țările în care a fost lansat oficial permite transfer facil de bani între utilizatori și alte facilități pentru a plăti mai simplu și mai rapid.

Cam așa se văd tranzacțiile cu Google Pay în Revolut. Observați că se vede exact numele comerciantului.

Cel mai probabil am primit acces la Google Pay pentru că telefonul a fost cumpărat în Danemarca și aveam în contul Google și adresa pe care o aveam acolo.

Am încercat să adaug și cardul ING în Google Pay, din păcate a dat eroare că furnizorul nu este încă integrat.

Aplicația mă invită și să îi dau un update, dar când intru în Google Play să iau versiunea actualizată îmi spune că telefonul nu corespunde cerințelor, ceea ce îmi întărește convingerea că am mai degrabă acces la facilitate dintr-un mic glitch.

UPDATE septembrie 2019: Din păcate nu mai pot folosi versiunea de aplicație pe care o aveam instalată, iar Google nu mă lasă în Play Store să o actualizez. Nu înțeleg de ce, dar asta e, în realitate nu mă afectează atât de tare, revin cu plata cu telefonul pe ING, asta dacă chiar vreau să plătesc cu telefonul 🙂

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

10 comentarii

 1. Telefon cumpărat din România, am instalat Google Pay din alte surse (descărcat apk de pe net). În Magazinul Play nu mă lasă să o descarc deoarece G Pay) nu a fost lansat oficial încă în România. Am pus și eu cardul Revolut (cel virtual, dar emis de VISA) și funcționează. Am plătit și la magazin. ?

 2. @Vasile R
  Am facut acelasi lucru, dar nu stiu cum pot face plati mai mari de 100 ron pentru ca il respinge. Sub 100 merge. Stii cum pot face?
  Multumesc.

  • Ca sa poti plati sume mai mari de 100 RON trebuie sa fie autentificat pe telefon (cu parola/amprenta/iris scan/etc). Daca esti deja autentificat functioneaza perfect.

 3. Vezi ca google pay merge chiar daca aplicatia ti-a fost dezactivata. Serviciul de plati prin nfc merge si cu aplicatia dezactivata (doar ca ai nevoie initial de aplicatie pt a adauga cardul).

  • Interesant, nu am încercat. Nu am însă vreun motiv real să folosesc Google Pay, oricum pot plăti cu ING pe telefon. Era doar dreăguț că puteam folosi împreună cu Revolut.

 4. Deci eu am instalat aplicația direct din Google play. Dar am folosit un VPN gratuit și m-am conectat în Elveția și a mers fara probleme

  • Am scris in articol ca cel mai probabil aveam deja aplicația în telefon datorită faptului că aveam telefonul cumpărat și aveam contul setat pe Danemarca. După un timp, în România, aplicația mi-a cerut o actualizare și nu a mai funcționat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*