Am cumpărat Bitcoin

În 2017 scriam și eram cumva mirat de faptul că criptomoneda Bitcoin ajunsese la 6.000 dolari și mă întrebam dacă cumva mai e de investit. Aveam să aflu în câteva luni, când bitcoinul ajunsese iar la o valoare uriașă la vremea aceea, de vreo 20.000 dolari.

Ulterior criptomoneda a intrat pe un trend descendent din punct de vedere interes. Dar, în toamna lui 2020, bitcoin a urcat iarăși constant și puternic, ajungând în prima săptămână din 2021 chiar la 40.000 dolari/bitcoin.

Probabil că în 2017, dacă sistemul de cumpărare ar fi fost mai simplu aș fi cumpărat de vreo câteva sute de dolari. Ar fi ieșit un profit bunicel dacă aș fi ținut de bani.

Dar îmi este o nebuloasă mai mare această monedă virtuală (fanii bitcoini mereu zic că și alte monede sunt virtuale) și cum se ține.

Am mai cumpărat și prin 2018, dar prin Revolut, iar la un moment dat ajunsesem să plătesc prin tranzacții bitcoin alte cele, că rămăseseră fără fonduri cardul Revolut. Și așa mi s-au evaporat criptomonedele atunci. Prin Revolut nici nu sunt cu adevărat criptomonedele tale, că le iei prin intermediere.

Ei, săptămâna trecută ce îmi trece prin cap. Dacă tot am Revolut și aplicația permite tranzacționarea criptomonedelor, am zis să cumpăr și eu de 200 lei bitcoini.
Cumpărat vineri, luni seara valoarea bitcoinului a ajuns să valoreze cam 157 lei, și nu îmi dau seama dacă aici e inclus și comisionul Revolut.

Dacă ai economii solide, poate e interesant să bagi câteva sute de dolari în această criptomonedă, dar atent și calculat. Personal mi se pare deosebit de riscant și cel mai probabil nu voi mai investi, indiferent de vocile care evaluează că BTC ar putea atinge 140.000 dolari.
Dar pentru valori mari nici nu știu dacă Revolut este cea mai bună aplicație.

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*