Am corectat numărul de kilometri al mașinii din istoricul RAR

Acum câțiva ani, la stația ITP, mi-au trecut greșit numărul de kilometri al mașinii cu ocazia verificării periodice. În loc să treacă 114.000 kilometri, au trecut 141.000 kilometri.

Nu am observat acest lucru decât atunci când cei de la RAR au lansat aplicația de verificare a istoricului mașinii.

Le-am scris la vremea respectivă celor de la RAR, niciun răspuns.

Peste doi ani, când am mers din nou la stația ITP cu mașina, pentru verificarea tehnică periodică, culmea, cei de la aceeași stație ITP mi-au zis că am jonglat la numărul de kilometri.

M-au luat chiar tare, că aș fi samsarit mașina, pentru că mașina ajunsese doar la vreo 120.000 kilometri. Eram și oarecum surprins de atitudinea lor, că mașina a mers doar la acel service.

Cu ocazia asta le-am zis că am făcut ITP-ul tot la ei, și că greșeala le aparține.

Nu mă credeau, așa că au căutat prin pozele vechi ale mașinii.

Așa au descoperit că într-adevăr pe poza odometrului de la verificarea ITP, numărul de kilometri era unul, iar în citirea dată către RAR era alta. Au ridicat din umeri, că nu se poate modifica. Niciun scuze, nimic.

Acum vreun an-doi, amintindu-mi de povestea asta, și cu oarece gânduri de a vinde mașina, le-am trimis din nou un email către cei de la RAR, cu rugămintea de a verifica situația. Că nu prea poți vinde o mașină cu o astfel de cronologie a kilometrilor, oricine ar spune că sunt dați înapoi kilometri.

Spre mirarea mea, într-un final cei de la RAR mi-au răspuns că au verificat aspectele semnalate, că am dreptate și au schimbat numărul de kilometri.
Acum nu știu dacă s-au dus peste service să verifice lucrul sau din pozele transmise către ei a reieșit că aveam dreptate. Cert e că s-a corectat istoricul.

Iată și răspunsul celor de la RAR:

Și datele corectate:

Acum nu mă întrebați de ce mașina a circulat atât de puțin în ultimii 2-3 ani 😀

Abonează-te la newsletter și primești săptămânal un rezumat cu ultimele articole publicate!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*